Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο Λιθουανός Mindaugas Plukys κατάφερε τελικά να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα συμμετέχοντας στο Ράλι Ντακάρ με ένα Nissan Navara.

Το Navara πάει στο Ράλι Ντακάρ!

2.084 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2018)

Ο Mindaugas Plukys θα κάνει τελικά το όνειρο του πραγματικότητα καθώς, κατάφερε με τη βοήθεια χορηγών να μετατρέψει το Nissan Navara που αγόρασε, προκειμένου να λάβει μέρος στο φετινό Ράλι Ντακάρ.

Το σήμα κατατεθέν του παγκοσμίου φήμης Ράλι Ντακάρ είναι το «Ονειρέψου, τόλμησε, ζήσε το!» και αυτό ακριβώς είναι το κατόρθωμα του Λιθουανού Mindaugas Plukys, που κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο Plukys αγόρασε ένα Nissan Navara και βρίσκοντας χορηγούς να τον υποστηρίξουν στο εγχείρημα του, κατάφερε να το τροποποιήσει προκειμένου να λάβει μέρος στον πιο σκληροτράχηλο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς επίσης και να μεταφέρει το όχημα του στην άλλη άκρη του κόσμου και στην γραμμή εκκίνησης του αγώνα, στη Λίμα του Περού.
Ο Mindaugas γίνεται 40 ετών μέσα στο 2018 και για να βρεθεί στην γραμμή εκκίνησης του φετινού Ντακάρ στις 6 Ιανουαρίου, χρειάστηκε να οργανώσει τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας.
Με έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Mindaugas εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας της Nissan στη Βαλτική και αγόρασε το Nissan Navara τον Σεπτέμβριο του 2017. Πρόκειται για ένα μοντέλο με διπλή καμπίνα που εφοδιάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα των 2,3λτ. που αποδίδει ισχύ 160 ίππων με ένα κιβώτιο έξι σχέσεων.
Από τη στιγμή που αγόρασε το εν λόγω μοντέλο έχει φροντίσει με τις κατάλληλες επεμβάσεις να το καταστήσει ικανό να συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως το συνολικό ύψος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 4 εκ. χάρη στην ανάρτηση Old Man Emu ενώ έχουν προστεθεί και επιπλέον γνήσια αξεσουάρ όπως οι πλευρικές μπάρες, η πίσω μπάρα του προφυλακτήρα, χωρίς να παραβλέπουμε μια προστατευτική ποδιά της Rival που μεταξύ άλλων, αυξάνει την αντοχή και τη στιβαρότητα του μοντέλου.
Για τις νυχτερινές διαδρομές του Ράλι Ντακάρ θα επιστατευθεί μια φωτεινή ράβδος με προβολείς LED της Hella ενώ η πλαστική επένδυση του χώρου φόρτωσης με το σχετικό κάλυμμα αλουμινίου, διασφαλίζουν την ασφάλεια και προστασία των μεταφερόμενων φορτίων και αντικειμένων (ελαστικά κ.ο.κ.).
Στην οροφή του οχήματος υπάρχουν cross-bars της Thule καθώς και ειδική σχάρα ενώ την συνολική εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου πλαισιώνουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών.
O Mindaugas Plukys καθώς και ο φωτογράφος Andrius Laucius που θα τον συνοδεύει, θα βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης του Ράλι Ντακάρ στις 6 Ιανουαρίου και διανύοντας 14 ειδικές διαδρομές (συνολικού μήκους 9.000 χλμ.), διαμέσου τριών χωρών, σχεδιάζουν να φτάσουν μέχρι τη γραμμή του τερματισμού στην Κόρδοβα της Αργεντινής.