Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Top10 του 2016

8.811 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2016)

Ανακαλύψτε τα μοντέλα που αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας στην ελληνική αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μέσα στο 2016.

Πολλά και σημαντικά είναι τα νέα μοντέλα που αναμένεται να λανσαριστούν μέσα στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια του 2016 και προέρχονται από όλες σχεδόν τις κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών. Φυσικά, η κατηγορία των Pick-Up έχει την… τιμητική της καθώς, ίσως και έξι νέοι εκπρόσωποι της θα κάνουν «πρεμιέρα» μέσα στο νέο έτος στην Ελλάδα.
Πέραν όμως αυτού, το 2016 θα επιφέρει και πολλές ακόμη σημαντικές αλλαγές για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων δεδομένου ότι, από το καλοκαίρι και μετά, όλα τα νέο-ταξινομούμενα ελαφρά επαγγελματικά που θα διατίθενται και στην ελληνική αγορά, επιβάλλεται να εφοδιάζονται με κινητήρες τεχνολογίας Euro6, σύμφωνα με τις πανευρωπαϊκές οδηγίες που τίθενται σε ισχύ.
Όπως είναι φυσικό, αυτή και μόνον η εξέλιξη, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στην ελληνική αγορά δεδομένου ότι πολλοί από τους υπάρχοντες εκπροσώπους όλων των εταιρειών, θα τροποποιήσουν τη γκάμα των κινητήρων τους με νέες, τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, που εκτός των άλλων θα επιφέρουν σημαντική μείωση στις εκπομπές ρύπων τους.
Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που η Πολιτεία (μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές) είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας, με αυξήσεις στο κόστος και για τα οχήματα με ελάχιστες εκπομπές ρύπων ωστόσο, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
Σε κάθε περίπτωση, μέσα στο 2015 ξεκίνησαν την εμπορική τους πορεία και στην χώρα μας, πολλά νέα και ιδιαίτερα σημαντικά επαγγελματικά οχήματα, των οποίων η σημασία αναμένεται να αποτυπωθεί ευδιάκριτα στις πωλήσεις του νέου έτους.
Με αυτά ως δεδομένα, στις σελίδες που ακολουθούν προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση των όσων θα δούμε μέσα στη χρονιά που περιμένουμε και τα μοντέλα που φιλοξενούμε, θεωρούμε πως πρόκειται να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο στις κατηγορίες τους όσο και στο σύνολο της αγοράς.