Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

To VW T3.

    3η γενιά: «Τ3» από το 1979 έως 1992

    19.569 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

    Η κυκλοφορία του Τ3 αναβάθμισε σημαντικό το ελαφρύ επαγγελματικό της VW ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Η αύξηση του πλάτους του αμαξώματος, με το μήκος και το ύψος να παραμένουν ίδια, βελτίωσε σημαντικά την οδική συμπεριφορά του μοντέλου ενώ παράλληλα, βελτιώθηκαν οι χώροι στο εσωτερικό για επιβάτες και φορτία.
    Από το 1981 στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκαν και μηχανικά σύνολα με καύσιμο το πετρέλαιο (και με turbo από το 1985) ενώ αντίστοιχα, οι βενζινοκινητήρες απέκτησαν καταλυτικό μετατροπέα. Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την πρώτη παρουσίαση και εκδόσεων με σύστημα τετρακίνησης ενώ, από το 1988 ξεκίνησαν την εμπορική τους πορεία και οι εκδόσεις «California», το πρώτο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο απευθείας από τη γραμμή παραγωγής που προσέφερε η VW.
    Με τις νέες επιβατικές εκδόσεις «Caravelle» και «Multivan» να εδραιώνονται στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας εξαιρετική εμπορική επιτυχία, μέχρι και το 1992 όταν και σταμάτησε η παραγωγή του Τ3 από το εργοστάσιο του Ανοβέρου, είχαν κατασκευαστεί συνολικά 1,3 εκ. οχήματα. Αν συνυπολογίσουμε ωστόσο το γεγονός ότι, το VW T3 συνέχισε να παράγεται μέχρι το 2005 στην Ν. Αφρική (ως δεξιοτίμονο), η συνολική παραγωγή της εν λόγω γενιάς ανήλθε στα 1,4 εκ. οχήματα.
     
     

    ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)