Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Arrival Van υπολογίζεται πως θα αρχίσει να παράγεται μαζικά μέσα στο φθινόπωρο του 2022.

Αναλόγως της έκδοσης, θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και η μέγιστη αυτονομία του θα ανέρχεται έως και στα 340 χλμ.

Στο εσωτερικό, μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 15,6 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων ενώ…

… αναλόγως της έκδοσης το ωφέλιμο φορτίο θα πλησιάζει τους 2,0t. και ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος τα 14,6 κ.μ.

Το νέο ηλεκτρικό Van της Arrival!

9.703 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Η εταιρεία Arrival από το Ην. Βασίλειο παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό της Van που θα λανσαριστεί μέσα στο 2022 και μεταξύ άλλων θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως και 2,0t.

Το νέο –αμιγώς ηλεκτροκίνητο- Van της με την ονομασία «Arrival Van» παρουσίασε η ομώνυμη βρετανική εταιρεία. Το εν λόγω ελαφρύ επαγγελματικό όχημα υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει να παράγεται μαζικά μέσα στο φθινόπωρο του 2022 και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η εταιρεία, η νέα γραμμή παραγωγής της στο Bicester θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας και θα είναι σε θέση να κατασκευάζει περίπου 10.000 οχήματα ανά έτος.
Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει παραγγελίες συνολικού ύψους 1,2 δις δολαρίων (!) ενώ, σκοπεύει να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου και νέες γραμμές παραγωγής με αντίστοιχες δυνατότητες έκαστη.
Σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το Arrival Van θα ανταγωνίζεται άμεσα τα υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα Μεγάλα Van, όπως π.χ. το Fiat e-Ducato ή το Mercedes-Benz eSprinter, δεδομένου ότι είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία βάρους έως και 1.975 κιλών και όγκου έως και 14,6 κ.μ.
Η ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση του θα προέρχεται από συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 67 – 133 kWh που θα διασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία από 180 – 340 χλμ. ενώ την κίνηση του οχήματος αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 150 kW (περίπου 204 ίππων).
O ηλεκτροκινητήρας αυτός θα εδράζεται στον εμπρόσθιο άξονα ενώ, θα υπάρχουν και εκδόσεις του Arrival Van και με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα για τον πίσω άξονα.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικά νέα επαγγελματικά οχήματα της εταιρείας, αποδίδοντας μέγιστη ροπή έως και 3.000Nm!.
Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του νέου αυτού επαγγελματικού οχήματος είναι η ξεχωριστή σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και η τροποποιημένη δομή του, δεδομένου ότι το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο ενώ, τα πλευρικά panels από –νέου τύπου- πολυμερή. Το γεγονός αυτό το καθιστά σημαντικά ελαφρύτερο από τον υπάρχοντα ανταγωνισμό ενώ, σημαντικά μειωμένο είναι τόσο το κόστος όσο και ο χρόνος παραγωγής του.
Στο εσωτερικό, εκτός από συστήματα όπως οι ψηφιακοί καθρέπτες, ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του και ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 15,6(!) ιντσών καθώς και πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης του έργου του.
Στα πλάνα της Arrival, εκτός από την εξέλιξη και έναρξη παραγωγής του εν λόγω –Μεγάλου- Van, περιλαμβάνεται και η εξέλιξη ενός 2ου, μικρότερου σε διαστάσεις ελαφρού επαγγελματικού καθώς και ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου λεωφορείου που θα εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών 311 kWh και θα μπορεί να μεταφέρει έως και 36 επιβάτες.