ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Υπάρχουν «μαϊμού» περιπολικά με φάρους στην Ελλάδα;

1.248 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Υπάρχουν «μαϊμού» περιπολικά με φάρους στην Ελλάδα;

Ανά διαστήματα αντικρίζουμε στους δρόμους πολιτικά οχήματα που κυκλοφορούν με φάρους ή με σειρήνες. Ωστόσο πολλοί αμφιβάλλουν αν πρόκειται όντως για αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις;

«Ασφαλίτικα» ή μήπως… μούφα «ασφαλίτικα»;

Στην Ελλάδα, εκτός από τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν και κάποια άλλα συμβατικά οχήματα ελεύθερου χρωματισμού – όπως αποκαλούνται τα λεγόμενα «ασφαλίτικα» - τα οποία επίσης κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της χώρας, έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό τους αναμμένους φάρους σε χρώμα μπλε ή άλλου χρωματισμού.
Σε κάποιες περιπτώσεις δε, μπορεί να αντικρίσουμε ένα τέτοιο όχημα να δρα εντελώς ανεξέλεγκτα και απερίσκεπτα, τρέχοντας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ακόμα και στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
Μπορούμε όμως να γνωρίζουμε αν ένα τέτοιο αυτοκίνητο βρίσκεται όντως υπό τον έλεγχο κάποιου οργάνου της ΕΛ.ΑΣ.; Ή μήπως πρόκειται για το όχημα κάποιου επιτήδειου ιδιώτη, ο οποίος «παίζει» τον αστυνομικό για να κάνει ελιγμούς ελεύθερα;
Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς κανείς δε γίνεται να γνωρίζει επακριβώς, κατά συνέπεια καλό θα ήταν σε ένα τέτοιο σενάριο να αποφύγουμε να ζητήσουμε εξηγήσεις. Εντούτοις, υπάρχουν κάποια δεδομένα που μπορούμε να έχουμε υπόψη μας, προκειμένου να είμαστε λίγο πιο «υποψιασμένοι». Όπως για παράδειγμα το ότι τα οχήματα της αστυνομίας είθισται να είναι μοντέλα που αφενός έχουν πολύ καλή απόδοση ισχύος αφετέρου ανήκουν σε συγκεκριμένες μάρκες, μιας και μιλάμε για στόλους.   
 

Συνέχεια του άρθρου >>>