Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

«Συμμάχους» στις αντιδράσεις κατά των περιορισμών στην κυκλοφορία των φορτηγών βρίσκουν οι μεταφορικές επιχειρήσεις σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

«Υπέρμαχος» των φορτηγών η αγορά

2.290 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2018)

Πολλαπλοί επαγγελματικοί φορείς, επιμελητήρια και άλλοι εκπρόσωποι της αγοράς, τάσσονται υπέρ της άμεσης κατάργησης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας.

Συμμάχους σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς βρίσκουν όπως φαίνεται οι μεταφορικές επιχειρήσεις αναφορικά με το ζήτημα που αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας.
Συγκεκριμένα, επαγγελματικοί φορείς και επιμελητήρια (ΚΕΕ: Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ΕΒΕΑ: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΕΣΣΕ: Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, ΓΣΒΕΕ: Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ΕΕΑ: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΣΒΒΕ: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ΣΒΘΚΕ: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ.ά.) με υπομνήματα τους προς τον υπουργό Μεταφορών, ζητούν την άμεση αναστολή του μέτρου και τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει εκ νέου το εν λόγω ζήτημα, αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους.
Μεταξύ των επιχειρημάτων που παραθέτουν για την απόφαση τους αυτή είναι τα εξής:
  • Αύξηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα φορτηγά αναγκάζονται να διανύουν διπλάσια χιλιόμετρα.
  • Περιορισμός του μεταφορικού έργου σε τέσσερις ημέρες ανά εβδομάδα αν συνυπολογιστεί πως τα περισσότερα σαββατοκύριακα και τις αργίες, τα φορτηγά απαγορεύεται να κυκλοφορούν στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των οδικών μεταφορέων αναφέρουν πως το εν λόγω μέτρο δεν επιφέρει σαφή οφέλη σε ότι αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ενώ την ίδια στιγμή, αναφέρουν πως σε μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας, δεν δύνανται πλέον να πραγματοποιηθούν οι μεταφορές του πρωτογενή παραγωγικού κλάδου δεδομένου ότι, σε όλους τους δρόμους που διασχίζουν π.χ. τις πεδιάδες της Κωπαΐδας, της Θεσσαλίας κ.ά., απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία των φορτηγών.