Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Iveco Crealis Trolleybus μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα χάρη στην –μικρής χωρητικότητα- συστοιχία μπαταριών που διαθέτει.

«Ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων»

5.766 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2018)

Αυτό ακριβώς (Low Emission Area) αναμένεται να είναι το… σλόγκαν στο περίπτερο της Iveco κατά τη διάρκεια της προσεχής ΙΑΑ 2018 που θα διεξαχθεί από 20-27 Σεπτεμβρίου στο Ανόβερο. Με πολλαπλές προτάσεις οχημάτων «100% Diesel Free», η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φιλοδοξεί να παρουσιάσει τα μελλοντικά πλάνα της αναφορικά με την… μεταμόρφωση όλων των τύπων των επιβατικών και εμπορευματικών οδικών μεταφορών στο προσεχές μέλλον.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Shell, η Iveco αναμένεται να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση για το μέλλον των μεταφορών όλων των τύπων, τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης, με οχήματα που φέρουν συστήματα κινητήρων τα οποία δεν βασίζονται στην χρήση του diesel για τη λειτουργία τους. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει ειδικά συνέδρια και ημερίδες με θεματικές ενότητες όπως π.χ. «Η ενεργειακή μεταβάση σε ένα βιώσιμο μέλλον», οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και η βέλτιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν στον κλάδο των μεταφορών κ.ο.κ.

Χαρακτηριστικές είναι εξάλλου οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Iveco, κ. Pierre Lahutte, ο οποίος αναφέρει ότι: «… Η κοινή γνώμη στρέφεται ολοένα και πιο έντονα κατά της χρήσης του πετρελαίου κίνησης ενώ η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών – μελών της υιοθετούν νέες πολιτικές και δράσεις που προωθούν νέες, φιλικότερες προς το περιβάλλον, τεχνολογίες για τους στόλους των κυκλοφορούντων επαγγελματικών οχημάτων και όχι μόνο. Στην προσεχή ΙΑΑ 2018, ευελπιστούμε να αποδείξουμε πως οι ηλεκτροκίνητες ή με καύσιμο το συμπιεσμένο –CNG- ή υγροποιημένο –LNG- φυσικό αέριο, προτάσεις μας, αποτελούν εδώ και τώρα βιώσιμες εναλλακτικές στα συμβατικά –πετρελαιοκίνητα- επαγγελματικά οχήματα, που μπορούν να καλύψουν όλες ανεξαιρέτως της εφαρμογές».

Τα εντυπωσιακά οφέλη του φυσικού αερίου και της ηλεκτροκίνησης
Με βάση τα όσα έχει επιδείξει και αναμένεται να παρουσιάσει εκ νέου η Iveco, η χρήση του φυσικού αερίου ως εναλλακτική πηγή ενέργειας έναντι του πετρελαίου κίνησης για τα επαγγελματικά οχήματα, διασφαλίζει μειωμένες κατά 90% εκπομπές CO2, αντίστοιχη μείωση κατά 99% στις εκπομπές μικροσωματιδίων (PM) κ.ο.κ.

Σε ότι αφορά στον κλάδο των επιβατικών οδικών μεταφορών, η Iveco Bus αναμένεται να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το πλήρως ηλεκτροκίνητο Iveco Creallis, ένα ειδικά σχεδιασμένο υβρίδιο τρόλεϊ/αστικού λεωφορείου που χάρη στην τεχνολογία «In-Motion-Charging» και την ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία περιορισμένης χωρητικότητας, σε συνδυασμό με τον παντογράφο, μπορεί να κινείται τόσο λαμβάνοντας την απαιτούμενη ενέργεια από το δίκτυο όσο και αυτόνομα για μικρές αποστάσεις. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε εξάλλου ,ως το Iveco Crealis In-Motion-Charging απέσπασε πρόσφατα το «Innovation Award» στην έκθεση «Paris Salon du Transport Pubic 2018».

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)