Θα κάνει το 20% - 80% μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Scania θα μπορούν να φορτιστούν μέχρι και δυο φορές πιο γρήγορα από το σημερινό πρότυπο CCS2.
Πρόκειται για μια γρήγορη & οικονομική λύση φόρτισης.
Διαθέσιμα για παραγγελία στις αρχές του 2026 τα φορτηγά της Scania με το σύστημα MCS.
Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Scania θα μπορούν να φορτιστούν μέχρι και δυο φορές πιο γρήγορα από το σημερινό πρότυπο CCS2
Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι πως με την τεχνολογία MCS
τα ηλεκτρικά φορτηγά της Scania θα μπορούν να φορτιστούν με έως και 750kW, ένα νούμερο κοινώς δύο φορές ταχύτερο από το σημερινό πρότυπο γρήγορης φόρτισης CCS2 που έχει εφαρμοστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντίστοιχα όμως, αυτή η φόρτιση υψηλής χωρητικότητας συνεπάγεται την ίδια ώρα καινοτόμες & ασφαλείς λύσεις, όπως υγρόψυκτους συνδέσμους στον φορτιστή, καθώς και βελτιωμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας, ώστε η λειτουργία της να είναι σταθερή και προβλέψιμη.
Όπως δήλωσε άλλωστε σχετικά ο επικεφαλής του Scania eTruck Solutions, Daniel Schulze:
Η νέα μας τεχνολογία φόρτισης όχι μόνο εξασφαλίζει λειτουργική αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά και υποστηρίζει τον στόχο μας να κάνουμε πραγματικότητα τις βιώσιμες μεταφορές. Με τα φορτηγά με δυνατότητα MCS να είναι πλέον διαθέσιμα και με μια ισχυρή υποδομή φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, θέτουμε τα θεμέλια για ένα πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον στις βαριές μεταφορές».
Πρόκειται για μια γρήγορη & οικονομική λύση φόρτισης
Ομοίως, υπάρχει ωστόσο ένας ακόμη τομέας προβληματισμού που το MCS έρχεται να δώσει λύση… Κι αυτός είναι το κόστος της φόρτισης όσον αφορά στην τιμολόγηση και στον χρόνο που δαπανάται για τη διαδικασία - κάτι που η TRATON Charging Solutions, ο ειδικός πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρικής κινητικότητας του
Ομίλου TRATON GROUP (στον οποίο ανήκει η Scania) θεωρεί ως ένα κρίσιμο βήμα.
Τοιουτοτρόπως, με δεδομένο πως η επιτυχία των ηλεκτρικών βαρέων οχημάτων εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα της ταχείας δημόσιας φόρτισης (& σε δίκαιη τιμή), η τεχνολογία MCS προάγει μια γρήγορη & οικονομική λύση για απαιτήσεις υψηλής χωρητικότητας τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές υποδομές φόρτισης.
Διαθέσιμα για παραγγελία στις αρχές του 2026 τα φορτηγά της Scania με το σύστημα MCS
Ολοκληρώνοντας, τα ηλεκτρικά φορτηγά της Scania που θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα MCS, θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στις αρχές του 2026 – ενώ ταυτόχρονα καταβάλλονται εκτεταμένες προσπάθειες για τη δημιουργία ισχυρών υποδομών φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, με προγραμματισμένα σημεία κατά μήκος των βασικών διαδρομών μεταφοράς από το 2025 και μετά.
Μη λησμονούμε, εξάλλου, πως η Scania μεταξύ άλλων συμμετέχει και στην πρωτοβουλία Milence για τη δημιουργία 1.700 τέτοιων σημείων υψηλής απόδοσης σε όλη την «Γηραιά Ήπειρο» μέχρι το 2027, με στόχο τα ηλεκτρικά φορτηγά να αντικαταστήσουν σταδιακά τα πετρελαιοκίνητα.