Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο ΟΜ 473, η κορυφαία επιλογή των 15,6λτ. στη γκάμα του νέου Mercedes-Benz Actros, αποδίδει ισχύ 625 ίππων και μέγιστη ροπή 3.000 Nm από τις 1.100 σ.α.λ.

Η επιτομή

10.302 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2016)

Η κορυφαία έκδοση του Actros με τον ΟΜ 473 κινητήρα των 15,6λτ. που αποδίδει ισχύ 625 ίππων και 3.000 Nm ροπής, κλέβει τις εντυπώσεις στον κλάδο των διεθνών μεταφορών.

Το Mercedes-Benz Actros έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία, σε παγκόσμιο επίπεδο, βαρέα επαγγελματικά οχήματα των τελευταίων δεκαετιών χάρη στην πληρότητα που εμφανίζει σε όλους τους τομείς.
Από την δυναμική, κομψή και αναμφίβολα επιβλητική σχεδίαση του έως τους πολλαπλούς τύπους καμπίνας για την κάλυψη μιας τεράστιας γκάμας εφαρμογών, από την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής έως το ιδιαίτερα περιορισμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας, από τις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες έως το κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας που ενσωματώνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς των μηχανικών του μερών, το Actros είναι σε θέση να καλύψει απόλυτα ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, ανεξαρτήτως της χρήσης για την οποία προορίζεται (εργοταξιακό φορτηγό, οχήματα διεθνών μεταφορών, οχήματα για ειδικές μεταφορές με… τριψήφιο νούμερο τονάζ κ.ο.κ.).
Παράλληλα, η νέα γενιά της ναυαρχίδας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή εμπορική πορεία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, αποκλειστικά και μόνο για τις εκδόσεις με κινητήρες τεχνολογίας Euro6.
Με βάση όλα τα παραπάνω, θεωρούμε πως η έκδοση 1863LS που παρουσιάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, αποτελεί ένα από τα πληρέστερα βαρέα επαγγελματικά οχήματα που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στους ελληνικούς δρόμους. Ας το ανακαλύψουμε λοιπόν!

Ο ΟΜ 473 των 15,6λτ. με απόδοση 625 ίππων
Το Actros εφοδιάζεται με νέους 6κύλινδρους κινητήρες χωρητικότητας 7,7λτ., 10,7λτ., 12,8λτ. και 15,6λτ. που χάρη σε προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες όπως το σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης «X-Pulse» 2ης γενιάς που ψεκάζει το καύσιμο σε κάθε έναν κύλινδρο ξεχωριστά (με πίεση 2.100 bar), διακρίνονται για την αποδοτικότητα και το χαμηλό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
Η κορυφαία έκδοση στη γκάμα του Actros είναι ο OM 473 των 15.569 κ.εκ. που προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 512, 578 ή 625 ίππων και μέγιστη ροπή 2.600, 2.800 ή 3.000 Nm αντίστοιχα.
Στην έκδοση των 625 ίππων με την οποία εφοδιάζεται το μοντέλο της φωτογράφησης, το σύνολο σχεδόν της ροπής των 3.000 Nm είναι διαθέσιμη από το χαμηλό φάσμα των στροφών λειτουργίας του ενώ, όπως και οι υπόλοιποι Euro6 κινητήρες του Actros, εμφανίζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, έως και κατά 5% σε σχέση με τις αντίστοιχες –Euro5- εκδόσεις του Actros.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως οι νέοι Euro6 κινητήρες της Mercedes-Benz εμφανίζουν και περιορισμένη (έως και 40%) κατανάλωση AdBlue σε σχέση με τις Euro5 επιλογές!
Ο συνδυασμός του εν λόγω κινητήρα με στοιχεία όπως οι νέοι πίσω άξονες με μεγάλη σχέση μετάδοσης αλλά και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το Predictive Powertrain Control (PPC), επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (έως 5%) σε σχέση με τις εκδόσεις Euro5.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Actros είναι σε θέση να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον κλάδο των εθνικών ή διεθνών μεταφορών χάρη και στη διευρυμένη γκάμα μεταξονίων του, που μέσω της ευέλικτης διαμόρφωσης του πλαισίου, επιτρέπει την τοποθέτηση δεξαμενών καυσίμου με χωρητικότητα έως και 1.420 λτ.