Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών / ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ και αφαίρεση της ειδική άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. για έξι μήνες.

Νέες, πιο αυστηρές ποινές για τα Taxi!

4.012 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Στο Τεύχος Β 2749 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) την 10η Ιουλίου 2018 δημοσιεύθηκε τελικά η νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, κ. Χρ. Σπίρτζη, βάσει της οποίας προβλέπονται νέες αυστηρότερες κυρώσεις για τους οδηγούς Ταξί που επιδεικνύουν μη επαγγελματική συμπεριφορά, με στόχο φυσικά την βελτίωση των υπηρεσιών του κλάδου!

Σύμφωνα λοιπόν με την υπ. αρίθμ. Α 35509/1737 απόφαση του υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Κατάταξη των παραβάσεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 4530/2018 (Α 59) περί λειτουργίας των Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων, καθορισμός των πειθαρχικών ποινών και λοιπές σχετικές ρυθμίσεις», καθορίζονται νέες κατηγορίες ως προς τις παραβάσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών / οδηγών ΤΑΧΙ καθώς και οι κυρώσεις που θα προβλέπονται για αυτούς.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στο πρώτο άρθρο της εν λόγω απόφασης: «Κάθε παράβαση, με πράξη ή παράλειψη, των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 4530/2018, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Πειθαρχικό παράπτωμα επίσης απότελεί και κάθε καταλογιστέα παράβαση του Ποινικού Κώδικα ή των ειδικών ποινικών νόμων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του οδηγού».

Τα είδη των πειθαρχικών ποινών που προβλέπονται πλέον
Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, για τους παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 1 & 2 του ν.4530/2018, τα οποία σημειωτέον ουσιαστικά αναφέρονται στις υποχρεώσεις οδηγών, ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών Ε.Δ.Χ. οχημάτων, θα επιβάλλονται τρία διαφορετικά είδη πειθαρχικών ποινών και πιο συγκεκριμένα:
- Επίπληξη
- Διοικητικό πρόστιμο
- Αφαίρεση της ειδικής άδειας οδήγησης του οδηγού του Ε.Δ.Χ. οχήματος.