Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Εφόσον πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς από τον οδηγό Taxi συγκαταλέγεται στις παραβάσεις μεσαίας αξιολόγησης.

    Πρόστιμα έως και 4.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής

    4.037 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

    Αναλόγως πάντα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται οι διάφορες παραβάσεις των οδηγών Ε.Δ.Χ. ΤΑΧΙ, θα προβλέπονται οι εξής κυρώσεις:

    Κυρώσεις παραβάσεων χαμηλής αξιολόγησης
    Σε ότι αφορά την εν λόγω κατηγορία παραβάσεων, θα επιβάλλεται η ποινή της επίπληξης καθώς και πρόστιμο ύψους έως 300 ευρώ.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση: «… η διοικητική κύρωση της έγγραφης επίπληξης θα διενεργείται αμέσως και επί τόπου από τα αρμόδια όργανα που βεβαιώνουν την παράβαση.
    Αντίγραφο αυτής διαβιβάζεται προς ενημέρωση, στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας που αρχικώς χορήγησε την ειδική άδεια οδήγησης.
    Ο οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος σε βάρος του οποίου καταλογίζεται η διοικητική κύρωση μπορεί, εμφανιζόμενος στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, να εκθέσει τις αντιρρήσεις του και έπειτα, επικυρώνεται ή αίρεται το διοικητικό μέτρο».

    Κυρώσεις παραβάσεων μεσαίας αξιολόγησης
    Σε ότι αφορά στις παραβάσεις μεσαίας αξιολόγησης, η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει την επιβολή προστίμων από 301 – 600 ευρώ καθώς και αφαίρεση της ειδικής άδειας οδήγησης του οδηγού για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μηνών.