Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κυρώσεις παραβάσεων υψηλής αξιολόγησης

4.038 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Τέλος, για τις παραβάσεις υψηλής αξιολόγησης θα αφαιρείται η ειδική άδεια οδήγησης του οδηγού για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, ενώ για την επαναχορήγηση της θα απαιτείται η επανεξέταση του παραβάτη, μέσω της συμμετοχής του στην ειδική θεωρητική εξέταση για την οδήγηση Ε.Δ.Χ. οχήματος.
Στην περίπτωση δε που διαπιστωθεί οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τοξικών ή ναρκωτικών ουσιών πού έχει ο αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των επιβατών, ο υπαίτιος οδηγός θα τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ και με αφαίρεση της ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. οχήματις για έξι (6) μήνες.
Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής, θα επιβάλλεται πρόστιμο 4.000 ευρώ και αφαίρεση της ειδικής άδειας οδήγησης του οδηγού για ένα (1) έτος.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως στους συλληφθέντες επΆ αυτοφώρω να διαπράττουν παραβάσεις χαμηλής αξιολόγησης, θα επιβάλλονται απευθείας τα πρόστιμα και οι κυρώσεις, ενώ στην περίπτωση που τα πρόστιμα δεν αποπληρωθούν εντός 2 μηνών, θα βεβαιώνονται από τους οικείους ΟΤΑ στην κατά τόπου Εφορία.