Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Γυρίζει σελίδα

4.797 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2018)

Με περισσότερες από 60 τεχνολογικές καινοτομίες, το νέο Actros γίνεται μεταξύ άλλων το πρώτο φορτηγό μαζικής παραγωγής που λανσάρεται με πλευρικές κάμερες στον βασικό εξοπλισμό του αντί των κλασικών καθρεπτών. Και τα συναρπαστικά νέα δεν σταματούν εκεί!

Τα 1,2 εκ. πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1996, όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, επαρκούν για να επισημάνουν την εντυπωσιακή εμπορική πορεία του Mercedes-Benz Actros ενώ, την ίδια στιγμή δίνουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρώτη παρουσίαση της νέας γενιάς του στο Βερολίνο, όπου είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε.
Πριν από μια τετραετία, η Mercedes-Benz παρουσίασε το όραμα της για το μέλλον των –αυτόνομα κινούμενων- βαρέων επαγγελματικών οχημάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της ΕΕ, μέσω του πρωτότυπου «Future Truck 2025». Πλέον, καθιστά σαφές πως το πλάνο της προχωρά… βάσει σχεδίου καθώς το νέο Actros είναι το πρώτο φορτηγό μαζικής παραγωγής που προχωρά στο -2ο από τα 5 συνολικά- στάδια προς αυτήν την κατεύθυνση, αυτό της μερικώς αυτοματοποιημένης κίνησης του οχήματος.
Το νέο Actros, οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2019, έχει να επιδείξει περισσότερες από 60 πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα το «Active Brake Assist» 5ης γενιάς, το νέο «Active Drive Assist» που επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει, επιβραδύνει αλλά και να… στρίβει αυτόματα αναλόγως της διαδρομής που ακολουθεί (!), ενώ, δεν πρέπει να παραβλέπουμε, την υιοθέτηση νέων –ειδικών- καμερών στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος σε όλες τις αγορές της ΕΕ, που πλέον αντικαθιστούν τους «παραδοσιακούς» πλευρικούς καθρέπτες!
Πέραν όλων αυτών… το νέο Actros έχει να επιδείξει ακόμη χαμηλότερη μέση κατανάλωση καυσίμου (έως και 5%) σε σχέση με τον προκάτοχο του.