Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Εντυπωσιακός και πλήρως… ψηφιοποιημένος είναι πλέον ο χώρος εργασίας του οδηγού στο νέο Mercedes-Benz Actros.

Μέσω των ενσωματωμένων χειριστηρίων στην αριστερή πλευρά του τιμονιού…

… ελέγχεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Αντίστοιχα η οθόνη που αντικαθιστά τα χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας…

… ελέγχεται τόσο με τα χειριστήρια στην δεξιά πλευρά του τιμονιού…

… όσο και μέσω της αφής ή προεπιλεγμένων «hot keys».

Στο πάνω μέρος του ταμπλό υπάρχει μια ειδική βάση για τη στήριξη και την ασύρματη φόρτιση έως και δύο κινητών τηλεφώνων.

Τα νέα δεδομένα στην -εντός και εκτός- εικόνα του Actros

4.819 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2018)

Αν και με την πρώτη ματιά, οι αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση του Actros είναι αμελητέες, αξίζει να αναφερθούμε στην νέα μορφή των φωτιστικών σωμάτων που πλέον φέρουν νέα φώτα ημέρες με λυχνίες LED, πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία καθώς και πολλαπλές επιλογές όπως οι προβολείς ομίχλης, οι «έξυπνοι» προβολείς που ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού στις στροφές κ.ο.κ.
Ωστόσο, τα σημαντικά νέα προέρχονται από το εσωτερικό της καμπίνας όπου, τα πάντα έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, προκειμένου να εξοικειώσουν τον οδηγό στην νέα εποχή των μεταφορών που πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς.
Το νέο «Multimedia Cockpit» όπως ονομάζεται από τη Mercedes-Benz Trucks, ουσιαστικά αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων και όλα τα στοιχεία (χειριστήρια, οθόνες κ.ο.κ.) της κεντρικής κονσόλας, με δύο νέες οθόνης υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης (και αφής) 10 – 12 ιντσών.
Η πρώτη εξ αυτών υποκαθιστά τον πίνακα οργάνων και επιτρέπει στον οδηγό να μεταβάλλει πλήρως την μορφή και τη διάταξη των δεδομένων που προβάλλονται σε αυτήν, μέσω ειδικών χειριστηρίων που ενσωματώνονται στην αριστερή ακτίνα του τιμονιού. Αντίστοιχα, τα χειριστήρια στην αριστερή πλευρά του τιμονιού, ελέγχουν τα δεδομένα που προβάλλονται (αλλά και τις σχετικές λειτουργίες του οχήματος) στην οθόνη αφής που εδράζεται στην κεντρική κονσόλα.
Μέσω της δεύτερης αυτής οθόνης/πίνακα ελέγχου, ο οδηγός μπορεί να επέμβει σε διάφορες λειτουργίες του οχήματος που περιλαμβάνουν από το σύστημα πολυμέσων, το τηλέφωνο, το σύστημα πλοήγησης, τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας ή το air-condition, έως την πίεση των ελαστικών, τη λειτουργία των διαφορικών, το φορτίο των αξόνων, κ.ά.
Παράλληλα, έχουν βελτιωθεί σημαντικά τόσο οι αποθηκευτικοί χώροι όσο και οι ποιότητα των υλικών ενώ, στο πάνω μέρος του ταμπλό υπάρχει μια ειδική βάση για την –ασύρματη- φόρτιση έως και δύο κινητών.
Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να αναφέρουμε πως το Multimedia Cockpit του νέου Actros μπορεί να διατηρήσει στην μνήμη του έως και έξι διαφορετικά μοτίβα προβολών για ισάριθμους χρήστες οδηγού, τα οποία επιλέγονται απλώς και μόνο με την είσοδο της κάρτας ταχογράφου ενώ, στο μενού των επιλογών / εφαρμογών / εργαλείων που προσφέρει, μπορούν να προστεθούν επιπλέον στοιχεία που σχετίζονται με τις προτιμήσεις του οδηγού, της επιχείρησης ή του υπερκατασκευαστή.
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον ιδιαίτερα καλαίσθητο και λειτουργικό εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας που επίσης προσφέρει πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.