Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο «Active Drive Assist» είναι σε θέση να ελέγξει το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος.

Το σύστημα Sideguard Assist πλέον φέρει και τη λειτουργία «Pedestrian Detection».

To Active Brake Assist 5ης γενιάς μπορεί να αποσοβήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με πεζούς ακόμη και στα πιο δύσκολα «σενάρια».

«Active Drive Assist» και «Active Brake Assist 5»

4.818 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2018)

Το νέο Actros εισέρχεται στο -2ο- στάδιο της μερικώς αυτοματοποιημένης κίνησης του (το τελικό 5ο στάδιο θα είναι τα πλήρως αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό), χάρη στην υιοθέτηση πολλαπλών τεχνολογικών καινοτομιών, με σημαντικότερο όλων το νέο ηλεκτρονικό σύστημα «Active Drive Assist. Με στόχο την σημαντική αναβάθμιση της άνεσης και της ασφάλειας, το εν λόγω σύστημα είναι σε θέση να ελέγχει την θέση του οχήματος επί του οδοστρώματος, αλλά και σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αναλαμβάνοντας να επιταχύνει, επιβραδύνει ή και να ελέγξει το σύστημα διεύθυνσης του νέου Actros αυτόματα.
Συγκεκριμένα, ενσωματώνει τις λειτουργίες του Proximity Control Assist, και του Lane Keeping Assist και μέσω του νέου –ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενου τιμονιού, είναι σε θέση να επαναφέρει το όχημα στην πορεία του, σε περίπτωση που αυτό παρεκκλίνει αυτής ή σε ομαλές καμπύλες του δρόμου (στροφές).
Αυτό είναι πλέον εφικτό χάρη στη δυνατότητα συνδυασμού των δεδομένων που το σύστημα λαμβάνει τόσο από τις κάμερες, τους αισθητήρες και τα ραντάρ επιμέρους συστημάτων όπως το Proximity Control, το Sideguard Assist ή το Active Brake Assist 5, προκειμένου να… αποφασίσει το τι πρέπει να γίνει, με τον οδηγό να διατηρεί πάντοτε την εποπτεία και να μπορεί να επέμβει ανά πάσα στιγμή.
Βασικό χαρακτηριστικό του Active Drive Assist είναι πως διατηρείται σε ισχύ σε όλες τις ταχύτητες κίνησης του οχήματος προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε περιπτώσεις όπως η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, σε ανοικτές στροφές, σε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.ο.κ.
Αντίστοιχα, το βελτιωμένο Predictive Powertrain Control βασίζεται σε υπερσύγχρονους ψηφιακούς χάρτες που του επιτρέπουν να διαμορφώνει τη λειτουργία του ακόμη και στις περιπτώσεις που το όχημα πλησιάζει σε μια έντονη καμπή του δρόμου ή π.χ. σε μια πλατεία, διασφαλίζοντας ελάχιστη χρήση των φρένων, εναλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο PowerShift 3 και φυσικά μείωση της κατανάλωσης. Σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο, το νέο Actros μπορεί να επιτύχει έως και -3% στην κατανάλωση καυσίμου στον αυτοκινητόδρομο ή έως και -5% στους επαρχιακούς δρόμους, απόρροια και της βελτιωμένης αεροδυναμικής της καμπίνας του.
Αντίστοιχα, η 5η γενιά του Active Brake Assist (από το 2006 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε) είναι πλέον σε θέση να αντιληφθεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης του οχήματος ακόμη και με πεζούς, σε ταχύτητες κίνησης έως και 50 χλμ./ώρα, αναλαμβάνοντας ακόμη και την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος χωρίς την επέμβαση του οδηγού.
Στις επιμέρους τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνονται στη νέα γενιά του Mercedes-Benz Actros αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα Sideguard Assist με λειτουργία ανίχνευσης πεζών, το Trafic Sign Assist, το νέο ηλεκτρονικό χειρόφρενο καθώς και το Trailer Stability Control Assist που άπτονται της βελτίωσης της ενεργητικής ασφάλειας κάτω από όλες τις συνθήκες.