Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δοκιμή του Mercedes eActros 600 στο ψύχος

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δοκιμή του Mercedes eActros 600 στο ψύχος

7.837 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2024)

- Δοκιμάστηκε για 3 συνεχόμενους μήνες σε θερμοκρασίες έως και -35 βαθμούς Κελσίου
- Έρχεται με αυτονομία 500 χλμ. και ταχύτητα φόρτισης 20-80% στα 30 λεπτά
- Με 2 ηλεκτρικά μοτέρ έως 800 άλογα
- Μειωμένος κατά 9% ο αεροδυναμικός του συντελεστής συγκριτικά με το συμβατικό Actors

Δοκιμάστηκε για 3 συνεχόμενους μήνες σε θερμοκρασίες έως και -35 βαθμούς Κελσίου

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του νέου αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού της Mercedes-Benz Truck, eActors600, στον αρκτικό κύκλο. Οι μηχανικοί της Mercedes βρέθηκαν στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν μέχρι και τους -35 βαθμούς Κελσίου για να ελέγξουν τις δυνατότητες του ηλεκτροκίνητου eActors 600 σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η δοκιμές διήρκησαν 3 μήνες, Ιανουάριο-Μάρτιο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν «εξαιρετικά ικανοποιητικά». Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής παγκόσμιων δοκιμών της Mercedes-Benz Trucks, o Dr. Christof Weber,  δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία με τις δοκιμές του eActros 600 και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Είμαι υπερήφανος για ολόκληρη την ομάδα που ακούραστα έθεσε το eActros 600 σε δοκιμασίες όχι μόνο σε ακραία ζέστη στην Ανδαλουσία αλλά και στο τσουχτερό κρύο στο Ροβανιέμι».

Έρχεται με αυτονομία 500 χλμ. και ταχύτητα φόρτισης 20-80% στα 30 λεπτά

Το eActors 600 της Mercedes-Benz πρόκειται για την νέα πρόταση της γερμανικής εταιρίας στην γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών και προορίζεται για χρήση σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Είναι ικανό, σύμφωνα με την εταιρία να υποστηρίξει μεταφορές όπου απαιτούνται συρμοί μεικτού βάρους 44t. ενώ, την ίδια στιγμή η μέγιστη αυτονομία του (με μια φόρτιση) ανέρχεται στα 500km. Από τη στιγμή δε που ο οδηγός επιβάλλεται να κάνει διαλείμματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα (λόγω της νομοθεσίας), χάρη στη δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών από το 20% στο 80% σε μόλις 30 λεπτά (παροχές ισχύος 1 megawatt), το eActros μπορεί να υποστηρίξει ακόμη μεγαλύτερα δρομολόγια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Με 2 ηλεκτρικά μοτέρ έως 800 άλογα

Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes έρχεται με τρεις συστοιχίες μπαταριών συνολικής χωρητικότητα 621kWh (3 x 207kWh). Την κίνηση του eActros 600 αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνεχούς απόδοσης 400kW (536hp) και μέγιστης 600kW (800hp), ο νέος ηλεκτρικός άξονας (800V) ενώ, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει 4 σχέσεις.

Μειωμένος κατά 9% ο αεροδυναμικός του συντελεστής συγκριτικά με το συμβατικό Actors

Σχεδιαστικά η νέα δομή του οχήματος που αναφέρεται ως «ProCabin», το eActros έχει εξελιχθεί ώστε ο αεροδυναμικός του συντελεστής να είναι μειωμένος κατά 9% σε σχέση με το συμβατικό Actros, γεγονός που από μόνο του διασφαλίζει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση για το σύστημα κίνησης του. (Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση του μοντέλου εδώ)