Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σύστημα «MirrorCam» αντικαθιστά τους πλευρικούς καθρέπτες με κάμερες.

Τα όσα καταγράφουν οι κάμερες, προβάλλονται σε οθόνες που εδράζονται στις εμπρός κολώνες της καμπίνας…

… προσφέροντας πολλαπλές επιπλέον –ψηφιακές- πληροφορίες και δεδομένα στον οδηγό…

… καθώς και σημαντικά ευρύτερο οπτικό πεδίο με αυτόματη εναλλαγή της γωνίας λήψης ανά περίσταση.

Το πρωτοποριακό σύστημα «MirrorCam»

4.820 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2018)

Κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες είχαμε μέχρι πρότινος την ευκαιρία να δούμε μόνο σε πρωτότυπα οχήματα ωστόσο, το νέο Actros θα προσφέρει αυτήν την επιλογή στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του, από την άνοιξη του 2019, όταν και θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις του στις διάφορες αγορές της ΕΕ.
Το νέο σύστημα με την ονομασία «MirrorCam» ουσιαστικά εφοδιάζεται με δύο ειδικές κάμερες που εδράζονται σε βραχίονες στη θέση των «κλασικών» καθρεπτών, ενώ στο εσωτερικό της καμπίνας, οι λήψεις των εν λόγω καμερών προβάλλονται σε δύο οθόνες 15 ιντσών (ανάλυση 720x1920 pixels) που καλύπτουν τις εμπρός κολώνες («A» pillars) του αμαξώματος.
Στην πράξη, οι νέοι αυτοί –ψηφιακοί- καθρέπτες έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους συμβατικούς καθώς, μεταξύ άλλων, είναι σε θέση να μεταβάλλουν –και αυτόματα- το εύρος της γωνίας λήψης της κάμερας (π.χ. στην εσωτερική πλευρά του οχήματος όταν αυτό παίρνει μια κλειστή στροφή), διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του οδηγού, καθώς μειώνουν σχεδόν πλήρως τα «νεκρά» σημεία στο οπτικό του πεδίο.
Παράλληλα, επιτρέπουν την ψηφιακή απεικόνιση στις σχετικές οθόνες, διάφορων δεδομένων όπως π.χ. το ακριβές σημείο του πίσω τμήματος στο trailer, ένα στοιχείο που διευκολύνει αφάνταστα τις πάσης φύσεως μανούβρες όπως π.χ. η αλλαγή λωρίδας κατεύθυνσης, η οπισθοπορεία κ.ο.κ.
Όπως είναι φυσικό, η μεγάλη ανάλυση των καμερών καθώς και η θερμαινόμενη λειτουργία τους, διασφαλίζει την βέλτιστη απόδοση τους ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών ενώ, κατά τις νυχτερινές ώρες, ακόμη και σε σχεδόν πλήρη απουσία φωτός, οι εν λόγω κάμερες προσφέρουν μια άψογη κάλυψη των όσων συμβαίνουν στις πλευρές του οχήματος μέσω της λειτουργίας «night vision».
Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι ακόμη η δυνατότητα ενεργοποίησης των καμερών ακόμη και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο και με σβηστό τον κινητήρα (π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας), μέσω ειδικών διακοπτών σε διάφορα σημεία της καμπίνας, επιτρέποντας στον οδηγό να επιθεωρήσει εύκολα τα τεκταινόμενα γύρω από την καμπίνα, ακόμη και αν οι κουρτίνες συσκότισης της είναι κλειστές!
Όπως είναι φυσικό, οι βραχίονες στους οποίους εδράζονται οι κάμερες μπορούν να αναδιπλωθούν για την αποφυγή μόνιμης βλάβης σε περίπτωση πρόσκρουσης με κάποιο αντικείμενο (π.χ. ένα κλαδί δέντρου).
Τέλος, λόγω βελτίωσης που επιφέρουν στον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος, οι νέοι αυτοί… ψηφιακοί καθρέπτες, συμβάλλουν στη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου του οχήματος κατά 1,3%!