Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αξία που μεταφράζεται σε αποδοτικότητα!

35.110 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2019)

Ανακαλύπτουμε το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Mercedes-Benz Actros στην επίσημη οδηγική του παρουσίαση στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Ενσωματώνοντας μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών και τεχνολογίες που ουσιαστικά το φέρνουν στο στάδιο της μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης σε όλο το εύρος ταχυτήτων κίνησης, το νέο Actros αποτελεί μια από τις πληρέστερες προτάσεις στα βαρέα φορτηγά για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.
Μεταξύ άλλων, είναι το πρώτο φορτηγό μαζικής παραγωγής με κάμερες αντί των… παραδοσιακών πλευρικών καθρεπτών ενώ χάρη σε τεχνολογίες όπως το –εντυπωσιακό σε λειτουργία και απόδοση- σύστημα «Active Drive Assist», είναι σε θέση να κινηθεί επιταχύνοντας, επιβραδύνοντας και… στρίβωντας, αυτόνομα κάτω από όλες τις συνθήκες.
Την ίδια στιγμή, το νέο Actros είναι ασφαλέστερο από ποτέ χάρη σε συστήματα όπως το Active Brake Assist 5ης γενιάς ή το Sideguard Assist αλλά και αποδοτικότερο χάρη π.χ. στο νέο Predictive Powertrain Control που πλέον μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά ακόμη και υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Την ίδια στιγμή, το νέο, εντελώς ψηφιοποιημένο εσωτερικό της καμπίνας, χάρη στο Multimedia Cockpit, πέραν της εντυπωσιακής αναβάθμισης που προσφέρει στον ρόλο του οδηγού (οπτικά, λειτουργικά), επιτρέπει την ενσωμάτωση εξειδικευμένων εφαρμογών, λύσεων και των σχετικών τους χειριστηρίων, στις οθόνες που αντικαθιστούν τον κλασικό πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα.
Όλα τα παραπάνω, στοιχειοθετούν την εντυπωσιακή πληρότητα που εμφανίζει σε όλους τους τομείς, ένα εκ των πιο ασφαλών, αποδοτικών και… συνδεδεμένων (connected) βαρέων επαγγελματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο! Μάλιστα, σύμφωνα με τον Επικεφαλής Μηχανικό στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Mercedes-Benz Trucks, κ. Horst Junghans: «… Έχουμε ήδη εξελίξει και εφαρμόσει στο νέο Actros σε επίπεδο παραγωγής, πολλές από τις καινοτομίες που είχαν παρουσιαστεί θεματικά πριν από λίγα χρόνια με το πρωτότυπο Future Truck 2025. Το νέο Actros μάλιστα, παρέχει μια εκπληκτική βάση για την περαιτέρω επεξεργασία άλλων σημαντικών θεμάτων που αφορούν στο μέλλον της κατασκευής φορτηγών».