Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Actros είναι το πρώτο φορτηγό μαζικής παραγωγής χωρίς τους παραδοσιακούς καθρέπτες.

Οι λήψεις των ειδικών καμερών προβάλλονται σε οθόνες εντός του οχήματος, με εξαιρετική ευκρίνεια ακόμη και τη νύχτα.

Σε σχέση με τους κλασικούς καθρέπτες, το MirrorCam προσφέρει ευρύτερη γωνία θέασης προς τα πίσω και ποικίλες χρήσιμες πληροφορίες.

Το πρώτο φορτηγό παραγωγής χωρίς καθρέπτες

35.131 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2019)

Εκτός από τα σαφή οφέλη που επιφέρει στον τομέα της αεροδυναμικής, το νέο σύστημα MirrorCam που υιοθετεί το νέο Actros, αντικαθιστά τους πλευρικούς καθρέπτες με κάμερες, οι οποίες προβάλλουν τις λήψεις τους σε ειδικές οθόνες 15 ιντσών, στις πρώτες κολώνες της καμπίνας.
Τόσο η φωτεινότητα όσο και η γωνία λήψης των εν λόγω καμερών, ελέγχεται από τον οδηγό μέσω διακοπτών στην πόρτα (όπως και στους κλασικούς καθρέπτες), ενώ είναι θερμαινόμενες, για ευνόητους λόγους.
Παράλληλα, χάρη σε ειδικές ενδείξεις επί των οθονών, ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν στο πλαϊνό ή το πίσω τμήμα του οχήματος, χωρίς να παραβλέπουμε την άμεση εύρεση του απώτερου –πίσω- άκρου του ρυμουλκούμενου, στοιχείο εξαιρετικά χρήσιμο κατά τις αλλαγές λωρίδας (π.χ. προσπέρασμα).
Τέλος, κατά τη διάρκεια της νύχτας, το MirroCam μεταβάλλει την φωτεινότητα του για να μην ενοχλεί τον οδηγό ενώ, όταν αυτός κάνει διάλλειμα ή πέσει για ύπνο εντός της καμπίνας, μπορεί να ενεργοποιεί το σύστημα (για 2 λεπτά κάθε φορά) από έναν διακόπτη στην κουκέτα, ελέγχοντας έτσι τα όσα συμβαίνουν γύρω από το όχημα, ακόμη και όταν έχει κλειστές τις κουρτίνες στην καμπίνα!