Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα φρένα και η λειτουργία τους

    Τα φρένα και η λειτουργία τους

    15.900 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τα φρένα των αυτοκινήτων μπορεί να είναι μηχανικά, υδραυλικά ή πνευματικά αν πρόκειται για φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα. Τα μηχανικά φρένα, είναι αυτά που λειτουργούν με τη χρήση συρματόσχοινων (χειρόφρενο), τα υδραυλικά χρησιμοποιούν την υδραυλική πίεση για τη λειτουργία τους, ενώ αντίστοιχα τα πνευματικά, την πίεση του αέρα.
    Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία των φρένων σε ένα αυτοκίνητο, ξεκινά όταν πατήσουμε το πεντάλ του φρένου, καθώς ασκώντας πίεση σε αυτό, ουσιαστικά σπρώχνουμε τα υγρά από το δοχείο των φρένων, στο υπόλοιπο κύκλωμα και συγκεκριμένα στο πιστόνι της δαγκάνας, η οποία κατόπιν πιέζει τα τακάκια, που με τη σειρά τους πιέζουν τα δισκόφρενα, σταματώντας μέσω τριβής τους τροχούς.

    Σημαντική η σωστή χρήση τους
    Η σωστή χρήση του συστήματος πέδησης σε ένα αυτοκίνητο, συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια που προσφέρει αυτό κατά την οδήγηση, αλλά και με τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων από τις φθορές του.
    Για να εξασφαλίσουμε λοιπόν τα παραπάνω, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγουμε να φρενάρουμε την τελευταία στιγμή. Επίσης, σημαντικό είναι να μην αφήνουμε το πόδι συνέχεια πάνω στο πεντάλ, αφού ένα μόνιμο φρενάρισμα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση των φρένων και τη μεγαλύτερη διαδρομή του πεντάλ του φρένου. Ο σωστός τρόπος είναι το διακεκομμένο φρενάρισμα, ενώ σε περίπτωση βρεγμένου δρόμου, καλό θα είναι να πατάμε εξ αρχής τα φρένα για να στεγνώσουν, αν και στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα αυτό γίνεται συνήθως αυτόματα.
    Ακόμα, προσέχουμε να μην περνάμε με φόρα από λιμνάζοντα νερά, όταν είναι ζεστά τα φρένα, γιατί υπάρχει περίπτωση να στραβώσουν οι δίσκοι, οι οποίοι -όπως και τα τακάκια- με το που αλλαχθούν θα πρέπει να τα «στρώσουμε» λίγο στην αρχή, προσέχοντας στο πάτημα του πεντάλ.

     

    ILEP
    ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

    προϊοντα αυτοκινητου - TIPS ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    • OLEFINI

      OLEFINI

      Στην ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε. διαθέτουν τεχνογνωσία και top προτάσεις για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις μεταφοράς ευπαθών προϊόντων, μέσω της εγκατάστασης μίας αεροκουρτίνας. Διαθέτουν αεροκουρτίνες κατάλληλες για πόρτες από 1m - 2m μήκος και 2.5m ύψος.
       2296027624 Περισσότερα