Παρουσίαση

Van
Nissan NV200 και Evalia
Η νέα πρόκληση από τη Nissan
Διαβάστηκε από 24709 αναγνώστες
Το νέο NV200 ξεκινά στο άμεσα προσεχές διάστημα την εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά και όλα δείχνουν πως αναμένεται να προκαλέσει έντονο… προβληματισμό στους επαγγελματίες και στον ανταγωνισμό, χάρη στα νέα στοιχεία που εισάγει στην κατηγορία των Van.
Το νέο Nissan NV200 διακρίνεται για τις περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματός του, καθώς και την απέριττη και κομψή αισθητική της σχεδίασης από όλες τις οπτικές γωνίες.
Με μια ματιά
• Στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο
• Κινητήρες βενζίνης (1,6 λτ.) και πετρελαίου (1,5 λτ.)
• Χώρος φόρτωσης 4,2 κ.μ. και ωφέλιμο 700+ κιλών
Πριν από μερικούς μήνες η Nissan είχε παρουσιάσει επίσημα ένα νέο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο, που σημαδοτούσε την αντεπίθεσή της στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικών οχημάτων. Ο λόγος για το NV200, που πλέον ξεκινά και την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, με στόχο ένα "γενναίο" μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων στα Van. 
Βασισμένο στην πλατφόρμα "Β" της Nissan (προσφέρεται και στα Micra και Note), το νέο NV200 θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Van, καθώς και σε επιβατικές εκδόσεις με δυνατότητα μεταφοράς 5 (Combi) και 7 επιβατών (Evalia).  Βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας είναι οι εξαιρετικά περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος (μήκος 4,4 μ., πλάτος 1,69 μ. και ύψος 1,86 μ.), γεγονός που εγγυάται την εξαιρετική του ευελιξία. Ωστόσο, παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του, το NV200 είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία με όγκο έως και 4,2 κ.μ., χάρη στον πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσής του. 
Στην γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνεται ένας βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με ισχύ 109 ίππων και ροπή 153 Nm, καθώς και ένας πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων, με ισχύ 86 ίππων και μέγιστη ροπή 200 Nm.  Πληρέστατη αναμένεται να είναι και η γκάμα των εκδόσεών του, καθώς πέραν των Van με την ονομασία "NV200", θα προσφέρονται και οι εκδόσεις Combi, με δυνατότητα μεταφοράς έως 5 επιβατών, καθώς και οι εκδόσεις Evalia, που αφορούν σε επιβατικά οχήματα με 7 θέσεις.  Βασικό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων του νέου ιαπωνικού μοντέλου είναι η ελκυστική σχεδίαση τόσο του αμαξώματος, όσο και του εσωτερικού, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα είναι πληρέστατος. Χαρακτηριστική είναι η ύπαρξη στοιχείων όπως η κάμερα οπισθοπορείας με ειδική απεικόνιση σε οθόνη, που έχει ενσωματωθεί στον πίνακα οργάνων του οχήματος. Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ανακοινώσει πως μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν και επίσημα οι τιμές όλων των εκδόσεων του NV200, ενώ μεταγενέστερα θα προστεθεί στην γκάμα των μηχανικών του συνόλων και ένας ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας.

 
 Nissan NV200 και Evalia
Κομψότατο και λειτουργικό εσωτερικό
Χώρος φόρτωσης 4,2 κυβικών μέτρων
Οι πολυτελείς επιβατικές εκδόσεις Evalia


Advertisement