Παρουσίαση

Λεωφορεία
Αποστολή στη Γερμανία για το Mercedes-Benz Travego
Αρτιότητα σε όλα τα επίπεδα
Διαβάστηκε από 7342 αναγνώστες
Άλλη μια ευκαιρία είχαμε το μήνα που πέρασε, για να έρθουμε σε επαφή με τη νέα γενιά του Travego, του κορυφαίου τουριστικού λεωφορείου στην γκάμα της Mercedes-Benz και μια από τις πιο ποιοτικές προτάσεις στην κατηγορία του. Η αρτιότητα στην κατασκευή του, το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και το υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει, δικαιολογούν την ανακήρυξή του σε "Coach of the Year 2010" για την ευρωπαϊκή αγορά.
Με μια ματιά
• Τρεις εκδόσεις αμαξώματος με μήκος 12,18, 13,00 και 14,03 μέτρα
• 6κύλινδροι ή V8 κινητήρες, με ισχύ 428, 456 ή 476 ίππων
• Μέγιστο ωφέλιμο εσωτερικό πλάτος 2,55 μ. και ύψος 2,10 μ. αντίστοιχα
Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα τουριστικό λεωφορείο της Mercedes-Benz, το Travego αποτελεί αναμφίβολα το… διακαή πόθο. Διαθέσιμη σε εκδόσεις με τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος (Travego με δύο άξονες και μήκος 12,18 μ., Travego M με τρεις άξονες και μήκος 13,00μ. και Travego L με τρεις άξονες και μήκος 14,03 μ.), η "ναυαρχίδα" της Mercedes-Benz έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων κορυφαία ποιότητα κατασκευής (τόσο σε ό,τι αφορά στα υλικά, όσο και στη συναρμολόγησή τους), εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία επιλογών σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό, καθώς και αψεγάδιαστη σχεδίαση τόσο του αμαξώματος, όσο και στο εσωτερικό. Η πρώτη γενιά του Travego παρουσιάστηκε το 1999 και έκτοτε περισσότερα από 5.000 οχήματα έχουν διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την πρώτη παρουσίασή του, το Travego έμελλε να θέσει νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά στην ποιότητα κατασκευής και -προπάντων- στην ασφάλεια τόσο των επιβατών του, όσο και των υπολοίπων χρηστών του δρόμου. Συστήματα όπως το Active Brake Assist (ABA) (που πρωτοπαρουσιάστηκε με το Mercedes-Benz Actros το 2006) βρήκαν εφαρμογή για πρώτη φορά στον κλάδο των λεωφορείων με το Travego (μέσα στο 2008). Παράλληλα, το γερμανικό τουριστικό λεωφορείο έχει να επιδείξει μια πληρέστατη γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων που αφορούν στον τομέα της ασφάλειας, όπως το Active Cruise Control (ACC), αλλά και η εξελιγμένη δομή αμαξώματος, που το καθιστά εξαιρετικά ασφαλές τόσο σε πλαγιομετωπικές συγκρούσεις, όσο και στην περίπτωση ανατροπής του.
Ενδιαφέρουσες στατιστικές

• Η 1η γενιά του Travego παρουσιάστηκε το 1999 και έκτοτε έχει να επιδείξει 5.000 πωλήσεις
• Στην Έκθεση Busworld το φθινόπωρο του 2009 απέσπασε τον τίτλο του "Coach of the Year 2010"
• Το 77% των νέων παραγγελιών του αφορούν πλέον σε οχήματα με κιβώτιο Powershift, ενώ το 75% περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους το Active Brake Assist

 
 Αποστολή στη Γερμανία για το Mercedes-Benz Travego
Κορυφαία εργονομία και άνεση στο εσωτερικό
Άνετο στο δρόμο και με κινητήρες EEV, ισχύος έως 456 ίππων