Παρουσίαση

Λεωφορεία
Το VDL Bova Magiq της Greek Limo Bus
Συνεδριακός χώρος… επί τροχών
Διαβάστηκε από 3311 αναγνώστες
Η ύπαρξη του -μοναδικού στον κόσμο- οχήματος που παρουσιάζουμε οφείλεται στην έμπνευση των υπευθύνων της Greek Limo Bus Ε.Π.Ε. για τη δημιουργία ενός κινούμενου χώρου συναντήσεων, με παροχές κορυφαίου επιπέδου για τους εκλεκτούς πελάτες του. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… φαντασμαγορικό!
H Greek Limo ΕΠΕ, θυγατρική της εταιρείας ειδικού τουρισμού Event Markets A.E., ιδρύθηκε το 2006, με στόχο την κάλυψη ενός σημαντικού κενού στην ελληνική τουριστική αγορά και πιο συγκεκριμένα, την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και μετακίνησης προσώπων υψηλού επιπέδου, καθώς επίσης και την τέλεση συνεδρίων, εκδηλώσεων ή πολυτελών εκδρομών. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η δημιουργία ενός -ουσιαστικά χειροποίητου- τουριστικού λεωφορείου, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες κορυφαίων προδιαγραφών. Ως βάση για το εν λόγω μοντέλο χρησιμοποιήθηκε ένα 3αξονικό VDL Bova Magiq 139 - 460 Magnum, με συνολικό μήκος αμαξώματος 13,965 χλστ. Ωστόσο, κάπου εκεί περίπου τελειώνουν και οι ομοιότητες του συγκεκριμένου οχήματος με όλα τα υπόλοιπα τουριστικά λεωφορεία, που έχουν εξέλθει από τη γραμμή παραγωγής του Ολλανδού κατασκευαστή! Εξωτερικά, οι διαφορές του Limo Bus σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Magiq περιορίζονται στην ύπαρξη στοιχείων όπως δορυφορικές κεραίες στην οροφή του οχήματος. Παράλληλα, αν κάποιος αποφασίσει να "εξερευνήσει" τις μπαγκαζιέρες του, θα δει πως τα 11,5 κ.μ. που προσφέρουν οι εν λόγω εκδόσεις του Magiq έχουν περιοριστεί σημαντικά, καθώς το Greek Limo Bus είναι σε θέση να προσφέρει παροχές για τους επιβάτες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ζεστό ή εμφιαλωμένο νερό, πλήρης υπηρεσία catering, γκαρνταρόμπα με επένδυση από ξύλο, δυνατότητα ενσύρματης ή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi) κ.ά., στοιχεία για τα οποία απαιτείται χώρος. Καταλήγοντας δεν πρέπει να λησμονούμε, πως το Greek Limo Bus είναι ουσιαστικά ένας συνεδριακός χώρος που… μπορεί να μετακινηθεί, με αποτέλεσμα να εφοδιάζεται με πλήρη μηχανογραφικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έγχρωμους εκτυπωτές και φαξ, φωτοτυπικό μηχάνημα, κ.ά.
Ασφαλές και ποιοτικά κατασκευασμένο
Πέραν του χλιδάτου εσωτερικού και του κορυφαίου επιπέδου των παροχών που προσφέρει, το Limo Bus έχει να επιδείξει και μια εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Το αμάξωμά του βασίζεται στην 3αξονική έκδοση HD 139-460 του Bova Magiq και κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα εδράζεται ο υπερσύγχρονος και αξιόπιστος PACCAR MX των 12,9 λίτρων, που διατίθεται σε πολλά οχήματα του Ομίλου VDL και της DAF. Η μέγιστη απόδοσή του ανέρχεται στους 460 ίππους και καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro, ενώ δύο δεξαμενές καυσίμου των 800 λίτρων διασφαλίζουν μια εξαιρετική αυτονομία στο πολυτελές όχημα.
Διεύθυνση Επικοινωνίας
Greek Limo Bus Ε.Π.Ε.
Κ. Παλαιολόγου 14, 17121 Ν. Σμύρνη, Τηλ: 210-9370374, Φαξ: 210-9370376,
e-mail: info@greeklimobus.gr, website: http://www.greeklimobus.gr
Στο πίσω μέρος του οχήματος έχει διασφαλιστεί ένας συνεδριακός χώρος με μεγάλες οθόνες και βιντεοκάμερες, που επιτρέπουν την τηλεδιάσκεψη με οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, ακόμα και όταν το λεωφορείο είναι καθ´ οδόν.
Στις μπαγκαζιέρες του Limo Bus έχει προβλεφθεί ειδική μπαγκαζιέρα για τον ιματισμό των επιβατών.
Στο εσωτερικό του Limo Bus έχουν τοποθετηθεί 4 οθόνες LCD 23 ιντσών, ενώ το διαχωριστικό που φαίνεται στη φωτογραφία αποτελεί ουσιαστικά την είσοδο στα "ιδιαίτερα διαμερίσματα" του λεωφορείου.
Ουσιαστικά… πολυθρόνες, τα 29 καθίσματα του Limo Bus φέρουν δερμάτινες επενδύσεις και παρέχουν ένα υψηλό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες. Παράλληλα, στην πλάτη καθενός εξ αυτών έχει τοποθετηθεί ειδική οθόνη 9 ιντσών!
Η κουζίνα του Limo Bus είναι μοναδική στον κόσμο και εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με ψυγείο-καταψύκτη, φούρνο μικροκυμάτων, παγομηχανή, κ.ά. Εκλεκτές γεύσεις για όλα τα γούστα και ποτά σερβίρονται μέσω catering καθ´ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
O χώρος για τον οδηγό περιλαμβάνει πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών το οχήματος.
Ο κινητήρας των 12,9 λίτρων διακρίνεται για την αξιοπιστία του και αποδίδει ισχύ 460 ίππων.
Στο εσωτερικό του Limo Bus έχουν τοποθετηθεί 4 οθόνες LCD 23 ιντσών, ενώ το διαχωριστικό που φαίνεται στη φωτογραφία αποτελεί ουσιαστικά την είσοδο στα "ιδιαίτερα διαμερίσματα" του λεωφορείου.