Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Παρουσίαση

Van
To ανανεωμένο Opel Vivaro
Ανανέωση στα σημεία
Διαβάστηκε από 3777 αναγνώστες
Με στόχο την ενίσχυση της θέσης του στην ανταγωνιστική αγορά των ελαφρών επαγγελματικών, η Opel παρουσίασε μια ανανεωμένη έκδοση του Vivaro, με νέο εσωτερικό διάκοσμο, πληρέστερο εξοπλισμό και αναβαθμισμένους κινητήρες.
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Opel, το Vivaro αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο φθινόπωρο με αρκετά σημαντικά νέα στοιχεία, που στόχο έχουν την ενίσχυση της θέσης του στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Μια από τις βασικότερες αλλαγές στις οποίες υπόκειται το Vivaro σε αυτό το facelift, αφορά στον εσωτερικό του διάκοσμο. Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να επανασχεδιάσει το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, ενώ παράλληλα άλλαξε σημαντικά και η εικόνα του πίνακα οργάνων. Σε αυτόν έχει πλέον προστεθεί και ένδειξη της σχέσης που έχει επιλεγεί στο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα, στην κολόνα του τιμονιού έχει προστεθεί ένα ειδικό χειριστήριο με τους διακόπτες που αφορούν στη χρήση του ηχοσυστήματος, καθώς και των νέων συστημάτων πλοήγησης και πολυμέσων. Σε ό,τι αφορά στην κολόνα του τιμονιού, η Opel ανακοινώνει ένα νέο τύπο μετωπικού αερόσακου για τον οδηγό, ενώ ανάλογα με την έκδοση, το τιμόνι θα εφοδιάζεται με τα χειριστήρια ελέγχου του cruise control. Τέλος, στις πληρέστερες -από πλευράς εξοπλισμού- εκδόσεις του Vivaro θα προσφέρεται και εκτεταμένη χρήση επενδύσεων από δέρμα, που περιλαμβάνει και το τιμόνι. Αρκετές αλλαγές που έχουν γίνει στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα του ανανεωμένου Vivaro αφορούν και στους αποθηκευτικούς χώρους. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί ένας νέος μεγάλος χώρος πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ενώ έχουν προβλεφθεί και ειδικές βάσεις στήριξης ενός παλτό στα πλευρικά τοιχώματα του οχήματος τόσο από την πλευρά του οδηγού, όσο και του συνοδηγού. Ανάλογα πάντα με την έκδοση του οχήματος, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να το αποκτήσει και με πολλαπλές επενδύσεις από χρώμιο, ενώ σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η γκάμα των συστημάτων πολυμέσων "infotainment", τα οποία μπορούν μεταξύ άλλων να υποστηρίξουν σύνδεση με εξωτερικές συσκευές μέσω θύρας USB, Aux-IΝ ή Bluetooth, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στο επάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας ή την ύπαρξη συστήματος αποθήκευσης πολλαπλών CD MP3. Τέλος, τα συστήματα πολυμέσων με τα οποία εφοδιάζεται το νέο ανανεωμένο Vivaro θα περιλαμβάνουν -ανάλογα με την έκδοση- και σύστημα πλοήγησης Tom-Tom με χάρτες δεκάδων χωρών της ΕΕ.
Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Opel Vivaro απαντώνται νέος πίνακας οργάνων, με ένδειξη της επιλεγμένης ταχύτητας στο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και νέα κονσόλα, με συστήματα πολυμέσων υψηλής τεχνολογίας.
Η Opel αποφάσισε να προχωρήσει σε facelift του Vivaro, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του στην αγορά. Τις περισσότερες αλλαγές έχει υποστεί ο εσωτερικός διάκοσμος, που φέρει νέα σχεδίαση για τον πίνακα οργάνων.
Ένας νέος ειδικός "βραχίονας" στη βάση της κολόνας του τιμονιού περιλαμβάνει τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος.

Σημαντικές αλλαγές στους κινητήρες
Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων του ανανεωμένου Opel Vivaro έχει δεχθεί αρκετές τροποποιήσεις, με στόχο πάντοτε τη βελτιστοποίηση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Ο βασικός κινητήρας diesel (2,0 CDTi), ο οποίος προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 90 ή 114 ίππων (μόνο με 114 στην ελληνική αγορά), θα είναι πλέον διαθέσιμος και με φίλτρο μικροσωματιδίων. Παράλληλα, τα διαστήματα των σέρβις για τις εκδόσεις με DPF (Diesel Particulate Filter) αυξάνονται στα 40.000 χλμ. ή μια φορά το χρόνο. Οι εκδόσεις με DPF του εν λόγω κινητήρα εμφανίζουν μεταξύ άλλων και περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 7,5 ή 7,8 λτ./100 χλμ. για τις δύο εκδόσεις του 2,0 CDTi αντίστοιχα. Παράλληλα, οι εκδόσεις ecoFLEX καταναλώνουν 7,4 λτ./100 χλμ. Ο κινητήρας βενζίνης των 2,0 λίτρων (117 ίπποι), καθώς και το 2,5 CDTi (146 ίππων) δε φέρουν αλλαγές. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων, ως εναλλακτική πρόταση στο μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων προσφέρεται και το 6τάχυτο -σειριακό- κιβώτιο Easytronic, για τις ισχυρότερες εκδόσεις του Vivaro.