Παρουσίαση

Λεωφορεία
Νέο Isuzu Polis Euro5
Ριζική ανανέωση
Διαβάστηκε από 5182 αναγνώστες
Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών της και να καλύψει τις ανάγκες τους με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, η Isuzu αποφάσισε να αναβαθμίσει το επιτυχημένο εμπορικά Polis. Το αποτέλεσμα κρίνεται εκ πρώτης όψεως εξαιρετικό, καθώς το νέο μοντέλο εμφανίζει διαφορές ουσιαστικά… παντού σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Το νέο Isuzu Polis είναι ανανεωμένο σχεδιαστικά παντού. Τόσο η μάσκα όσο και τα εμπρός και πίσω παρμπρίζ έχουν επανασχεδιαστεί και η συνολική εικόνα του οχήματος είναι πιο επιθετική.
Με μια ματιά
• Νέα σχεδίαση αμαξώματος
• Νέος κινητήρας τεχνολογίας Euro5 και νέο 6άρι κιβώτιο
• Νέες διαστάσεις αμαξώματος και αυξημένος χώρος αποσκευών
Το Isuzu Polis είναι ένα λεωφορείο με δυνατότητα μεταφοράς έως και 30 επιβατών, που έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των Ελλήνων επαγγελματιών ως τουριστικό λεωφορείο, σχολικό ή όχημα μεταφοράς προσωπικού. Στα θετικότερά του χαρακτηριστικά συγκαταλέγονται στοιχεία όπως η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, η πολύ καλή αξιοπιστία των μηχανικών του μερών και το περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησης. Παράλληλα οι περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους "έξοχους" χώρους που προσφέρει στο εσωτερικό για τους επιβάτες του. 
Ωστόσο από το 2008 η Isuzu έβαλε μπροστά τις διαδικασίες αναβάθμισης του Polis και σε μια προσπάθεια να "αφουγκραστεί" όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες των πελατών της, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το προηγούμενο μοντέλο εμφάνιζε ορισμένες "αδυναμίες", όπως ο όγκος των χώρων για τις αποσκευές, η απόδοση του συστήματος κλιματισμού, η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου, αλλά και σε ορισμένους ακόμα -δευτερευούσης σημασίας- τομείς.
Ωστόσο το λαϊκό γνωμικό αναφέρει πως "… τρώγοντας έρχεται η όρεξη" και αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του νέου Polis. Οι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο επεκτάθηκαν σε όλο το μήκος και πλάτος του οχήματος και αφορούν τόσο στην αισθητική όσο και στα μηχανικά του μέρη.
Αναφορικά με την εξωτερική εικόνα του οχήματος, το σχεδιαστικό τμήμα της Isuzu αποφάσισε να μεταβάλει πλήρως το σχήμα τόσο του εμπρόσθιου παρμπρίζ (μεγαλύτερο πλέον σε διαστάσεις) όσο και της μάσκας, ενώ νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα, που φέρουν προβολείς Xenon. Η συνολική εικόνα του οχήματος είναι πιο επιθετική, ενώ και τα φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά. Παράλληλα οι -νέου τύπου- καθρέφτες φέρουν πιο κοντούς βραχίονες, ενώ και στο πίσω τμήμα το παρμπρίζ είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις (όπως επίσης και ο προφυλακτήρας). Επιπρόσθετα διατηρείται η χαρακτηριστική ενσωμάτωση του κλιματιστικού συστήματος στη σχεδίαση της οροφής του Polis, προκειμένου να διατηρείται χαμηλά ο αεροδυναμικός συντελεστής.
Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, το νέο Polis δεν εμφανίζει αλλαγές μόνο στην εξωτερική του σχεδίαση, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα όχημα που έχει "χτιστεί" από την αρχή. Στις σελίδες που ακολουθούν μπορείτε να μάθετε περισσότερα.

 
 Νέο Isuzu Polis Euro5
Διαφορές στην ουσία και στη φινέτσα
Νέος κινητήρας Euro5 με ισχύ 190 ίππων


Advertisement