Παρουσίαση

Λεωφορεία
Ριζική ανανέωση
Διαφορές στην ουσία και στη φινέτσα
Διαβάστηκε από 5181 αναγνώστες
Αρκετές και σημαντικές είναι οι αλλαγές που έχουν λάβει χώρα και στο εσωτερικό του οχήματος. Στο χώρο για τον οδηγό οι σημαντικότερες αφορούν στην αντικατάσταση όλων των διακοπτών από νέους με καλύτερη αισθητική και αίσθηση, ενώ νέα είναι και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού. Παράλληλα το τιμόνι είναι πλέον μεγαλύτερο σε διαστάσεις. 
Παρά το μήκος των 7.720 χλστ., το νέο Polis είναι σε θέση να προσφέρει άνετους χώρους για έως και 30 επιβάτες και το επίπεδο δάπεδο ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας, δεδομένου ότι και το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος ορίζεται στα 1.900 χλστ. 
Επιπρόσθετα, τα -νέου τύπου- καθίσματα είναι πιο αναπαυτικά και προσφέρονται σε μια μεγαλύτερη ποικιλία αποχρώσεων αλλά και επενδύσεων (ύφασμα αλλά και δέρμα). 
Εξίσου σημαντικές είναι επίσης οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης του νέου Polis και σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη θερμομόνωση του αμαξώματος, καθιστούν τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχήματος μια εύκολη υπόθεση. Η νέα μονάδα A/C έχει την ίδια ψυκτική ικανότητα με αυτή του προηγούμενου μοντέλου, ωστόσο είναι κατά 80 κιλά ελαφρύτερη (96 κιλά), ενώ ο επανασχεδιασμός των αεραγωγών έχει διασφαλίσει επιπλέον χώρο για τους χώρους των αποσκευών. Αντίστοιχα νέο είναι και το σύστημα θέρμανσης που μπορεί να λειτουργήσει ως convertor όσο και ως αερόθερμο, με την απόδοσή του να έχει αυξηθεί στα 21.000 kcal/h (18.000 kcal/h στην προηγούμενη γενιά του οχήματος). Τέλος, έχει βελτιωθεί τόσο η αισθητική όσο και η απόδοση του συστήματος ατομικής παροχής αέρα, φωτισμού και των ηχείων για όλους τους επιβάτες. 
Οι αλλαγές όμως του νέου Polis δεν σταματούν εκεί, καθώς εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και σε ό,τι αφορά στους χώρους για τις αποσκευές. Ως γνωστόν, ο κινητήρας στο Isuzu Polis είναι τοποθετημένος στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος και αυτό επιτρέπει την ύπαρξη αποσκευοθήκης στο πίσω τμήμα του οχήματος. Η νέα γενιά φέρει βελτιωμένο πλαίσιο και η πίσω ανάρτηση έχει τοποθετηθεί λίγο πιο μπροστά, με αποτέλεσμα την αύξηση του πίσω χώρου για τις αποσκευές. Παράλληλα, όλες οι καταπακτές φέρουν καλύμματα που δεν αναδιπλώνονται, αλλά χάρη στους νέους βραχίονές του ανοίγουν κάθετα και παράλληλα με τα τοιχώματα του οχήματος. Αυτό επιτρέπει τη χρήση τους ακόμα και σε εξαιρετικά περιορισμένους χώρους. Τέλος, η συνολική χωρητικότητα του πίσω χώρου αποσκευών και του πλευρικού (ενιαίος και προσβάσιμος από αμφότερες τις πλευρές του οχήματος) έχει αυξηθεί από τα 3,5 κ.μ. στα 4,2 κ.μ. (2,5 κ.μ. ο όγκος της αποσκευοθήκης στο κάτω μέρος του οχήματος).
Ακόμα και 30 ενήλικοι επιβάτες θα νιώσουν άνετα στα αναπαυτικά νέα καθίσματα του Polis με την τεράστια ποικιλία επενδύσεων.
Μια από τις χαρακτηριστικότερες αλλαγές στο κόκπιτ του νέου Polis είναι το επανασχεδιασμένο και μεγαλύτερο σε διαστάσεις τιμόνι.
Η συνολική χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων έχει αυξηθεί από τα 3,5 κ.μ. στα 4,2 κ.μ.
Στο χώρο του οδηγού χρησιμοποιούνται πλέον νέοι, ποιοτικότεροι ηλεκτρικοί διακόπτες.
Επανασχεδιασμένο είναι τόσο το σύστημα ατομικών παροχών για τον εκάστοτε επιβάτη (ηχείο, αέραγωγός, φωτισμός), όσο και οι αποθηκευτικοί χώροι στην οροφή του οχήματος.
Τα καθίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με υποπόδιο, υποβραχιόνιο, αποθηκευτικό δίχτυ κ.ά.

 
 Νέο Isuzu Polis Euro5
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Διαφορές στην ουσία και στη φινέτσα
Νέος κινητήρας Euro5 με ισχύ 190 ίππων


Advertisement