Παρουσίαση

Λεωφορεία
Ξεκάθαρη επιλογή
Νέα γενιά καθισμάτων και όχι μόνο…
Διαβάστηκε από 8234 αναγνώστες
Το S 415 GT-HD είναι σε θέση να μεταφέρει στο εσωτερικό του έως και 51 επιβάτες, που μειώνονται στους 49 στην περίπτωση που το όχημα εφοδιάζεται με τουαλέτα, όπως το λεωφορείο που είχαμε στην διάθεση μας. 
Πληροφοριακά αναφέρουμε πως, πλέον, όλα τα Setra ComfortClass έχουν αυξημένο μήκος (κατά 60 χλστ.) προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος για τον οδηγό (κατά 140 χλστ.). Αυτό έχει επιφέρει σημαντική αύξηση του πλάτους της εμπρόσθιας θύρας, ενώ παράλληλα έχει επιτρέψει την ενίσχυση του εμπρόσθιου τμήματος του αμαξώματος. Χάρη στο σύστημα Front Collision Guard, η δομική ακαμψία του λεωφορείου έχει αναβαθμιστεί και εγγυάται την σημαντική μείωση των πιθανοτήτων σοβαρού τραυματισμού των επιβατών και του οδηγού τόσο του λεωφορείου, όσο και του άλλου οχήματος με το οποίο πιθανόν να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά. 
Σε ό,τι αφορά στο χώρο του οδηγού, αξίζει να σημειώσουμε πως το πλήρως ανανεωμένο ταμπλό φέρει μεταξύ άλλων ένα νέο πίνακα οργάνων με μια μεγάλη κεντρική οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, ενώ νέα είναι και η διάταξη των χειριστηρίων.
Με συνολικό ύψος αμαξώματος που ανέρχεται στα 3.620 χλστ., το S 415 GT-HD προσφέρει εσωτερικό ωφέλιμο ύψος 2.010 χλστ. στο διάδρομο μεταξύ των καθισμάτων, ενώ νέο είναι και το σύστημα φωτισμού που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ατομικό φωτισμό για τους επιβάτες με λυχνίες LED. Ένα από τα στοιχεία που έχουν βοηθήσει τη Setra να υπερισχύσει στον κλάδο των πολυτελών τουριστικών λεωφορείων είναι χωρίς αμφιβολία η κατασκευαστική και ποιοτική αρτιότητα. Ο χώρος για τους επιβάτες είναι πλήρως μονωμένος και άμεσα γίνεται αντιληπτός ο ζήλος του κατασκευαστή ακόμα και στη μικρότερη των λεπτομερειών. 
Σε σχέση με τις… απλές εκδόσεις S 415 GT, το GT-HD προσφέρει αυξημένο χώρο για τις αποσκευές (9,6 κ.μ. έναντι 6,7 κ.μ.). Πέραν όμως των εν λόγω χώρων, το γερμανικό λεωφορείο προσφέρεται με κουκέτα για τον οδηγό που περιλαμβάνει πλήθος παροχών όπως π.χ. τηλεφωνική σύνδεση, ενώ πολλαπλοί είναι και οι χώροι για τα συστήματα καθαρισμού του οχήματος. 
Αφήσαμε για το τέλος το σημαντικότερο νέο σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό των νέων εκπροσώπων της Setra και αυτό δεν είναι άλλο από τα -νέου τύπου- καθίσματα που προσφέρονται. Σε σχέση με τα όσα γνωρίζατε έως τώρα, η Setra έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα γενιά καθισμάτων με σημαντικά μειωμένο βάρος. Η νέα δομή του σκελετού και των επενδύσεων τους, επιτρέπει τη μείωση του απόβαρου ενός τουριστικού λεωφορείου σημαντικά ενώ οι πολλαπλές εκδόσεις και η τεράστια ποικιλία αποχρώσεων και επενδύσεων (από ύφασμα, δέρμα κ.λ.π.) υπόσχονται να καλύψουν απόλυτα τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος.
To πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό του S 415 GT-HD προσφέρει αυξημένους χώρους για τον οδηγό, έχει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους ενώ είναι και σημαντικά πιο ασφαλές σε περίπτωση πλαγιομετωπικής σύγκρουσης.

Από την κεντρική οθόνη του πίνακα οργάνων, ο οδηγός ενημερώνεται για μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών του οχήματος, όπως είναι η χρήση της πίσω πόρτας.

Οι νέες πλαφονιέρες φέρουν μεταξύ άλλων και λυχνίες τύπου LEDs.
Πέραν της κουκέτας για τον οδηγό, στο κάτω μέρος του οχήματος προσφέρονται αποσκευοθήκες συνολικής χωρητικότητας 9,6 κ.μ.
Τα νέα καθίσματα που προσφέρει η Setra έχουν μια σαφώς πιο «ντελικάτη» φόρμα και είναι σημαντικά ελαφρύτερα.
Η εμπρόσθια θύρα έχει αυξημένο πλάτος κατά 70 χλστ. σε σχέση με το παρελθόν.
Στον προαιρετικό εξοπλισμό του S 415 GT-HD περιλαμβάνεται μια μεγάλη ποικιλία λύσεων, όπως είναι η ειδική ράμπα για την επιβίβαση αμαξιδίων.

 
 Νέο Setra S 415 GT-HD
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Νέα γενιά καθισμάτων και όχι μόνο…
Ξεκάθαρη υπεροχή στον δρόμο
Κινητήρας EEV με ισχύ 315 ίππων