Παρουσίαση

Λεωφορεία
Ξεκάθαρη επιλογή
Ξεκάθαρη υπεροχή στον δρόμο
Διαβάστηκε από 8233 αναγνώστες
Το βασικό ζητούμενο από ένα τουριστικό λεωφορείο είναι η διατήρηση ενός –όσο το δυνατόν υψηλότερου- επιπέδου άνεσης για τους επιβάτες και τον οδηγό κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Παράλληλα, επιβάλλεται να είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβαίνοντες σε αυτό αλλά και τους άλλους χρήστες των δρόμων.
Με βάση τα παραπάνω, το S 415 GT-HD βαθμολογείται με άριστα, καθώς η τεχνογνωσία της γερμανικής εταιρείας το έχει… προικίσει με ορισμένα από τα πιο αξιόπιστα και αποδοτικά μηχανικά μέρη και μια τεράστια γκάμα τεχνολογικών βοηθημάτων που αναλαμβάνουν να λύσουν τα χέρια του οδηγού ακόμα και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.
Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι εξαιρετική, ενώ οι ενοχλητικοί θόρυβοι που προέρχονται από τον περιβάλλοντα χώρο και την λειτουργία του οχήματος, λάμπουν δια της απουσίας τους στο εσωτερικό του S 415 GT-HD. Ο οδηγός θα εκτιμήσει απόλυτα την εξαιρετική εργονομία των χειριστηρίων στο κόκπιτ, ενώ μια μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων είναι πάντοτε στο πλευρό του για αποφυγή παντός ενδεχομένου. Μεταξύ αυτών (που πιθανόν να προσφέρονται προαιρετικά) αξίζει να σημειώσουμε επιγραμματικά τα ESP, EBS, ABS, ASR, BA που αναλαμβάνουν να διατηρήσουν το όχημα ασφαλές κατά την εκκίνηση, την επιβράδυνση και πραγματοποίηση ελιγμών με μικρή ή μεγάλη ταχύτητα. Επιπρόσθετα, το S 415 GT-HD μπορεί να εφοδιαστεί με πιο σύνθετα συστήματα, όπως είναι το Continuous Brake Limiter (DBL) που διατηρεί την ταχύτητα του οχήματος σταθερή σε δρόμους με έντονη κατωφέρεια, το Lane Assistant που προειδοποιεί τον οδηγό στην περίπτωση που το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του, το Adaptive Cruise Control που αναλαμβάνει να διατηρήσει την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και φυσικά, το Active Brake Assist που θα αναλάβει ακόμα και να ακινητοποιήσει το όχημα στην περίπτωση που ανιχνεύσει το ενδεχόμενο σύγκρουσης με κάποιο όχημα ή αντικείμενο.
Στο δρόμο, το S 415 GT-HD είναι η επιτομή της άνεσης, ενώ αποδεικνύεται εύκολο στο χειρισμό και απόλυτα ασφαλές ακόμα και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Πέραν των αισθητήρων υγρασίας και φωτισμού, το S 415 GT-HD εφοδιάζεται με ειδικά «ραντάρ» που ενημερώνουν ασταμάτητα τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς.

 
 Νέο Setra S 415 GT-HD
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Νέα γενιά καθισμάτων και όχι μόνο…
Ξεκάθαρη υπεροχή στον δρόμο
Κινητήρας EEV με ισχύ 315 ίππων