ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing

Η βράβευση του νέου Actros ως «Truck of the Year» για το 2012, είναι η 8η επιτυχία της Mercedes-Benz στον θεσμό.

Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Actros θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των βαρέων φορτηγών.

Οι πολλαπλοί τύποι καμπίνας και η ανεξάντλητη ποικιλία εκδόσεων, παρέχει τα εχέγγυα για την καλυψη των αναγκών μιας τεράστιας γκάμας εφαρμογών.

Το νέο Mercedes-Benz Actros είναι το πρωτο φορτηγό μαζικής παραγωγής που προσφέρεται με κινητήρες τεχνολογίας Euro6.

Οι εξεζητημένες λύσεις στο εσωτερικό του οχήματος περιλαμβάνουν ακόμα και ένα μικρό «καθιστικό» για τον οδηγό.

«Truck of the Year 2012» το νέο Actros

4.832 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2011)

Η εμπορική πορεία του νέου Mercedes-Benz Actros μόλις ξεκίνησε όπως αντίστοιχα και οι επιτυχίες. Συγκεκριμένα το πρώτο βαρύ φορτηγό με κινητήρα Euro 6 απέσπασε τον τίτλο του «Truck of the Year 2012».

PRO.autotriti Team

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς του Mercedes-Benz Actros πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στις Βρυξέλλες (το Auto Τρίτη Επαγγελματικά ήταν παρόν) ενώ εντός του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς.
Από την πρώτη στιγμή, η νέα νέα ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας για την γκάμα των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων κερδίζει τις εντυπώσεις με την… φουτουριστική σχεδίαση της καμπίνας και του εσωτερικού, τις πολλαπλές εκδόσεις και το κορυφαίο επίπεδο της εφαρμοσμένης τεχνολογίας που υιοθετεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως το νέο Actros είναι το πρώτο φορτηγό που προσφέρεται με κινητήρες τεχνολογίας Euro 6!
Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που –σχεδόν ομόφωνα- ώθησαν τα μέλη της αρμόδιας πανευρωπαϊκής επιτροπής, να αποδώσουν τον τίτλο του «Truck of the Year» για το 2012 στο γερμανικό φορτηγό.
Παράλληλα με 161 ψήφους (έναντι 67 και 50 των άμεσων διεκδικητών του), τα μέλη της επιτροπής επιβράβευσαν την άνεση, την ασφάλεια, την ευκολία στον χειρισμό, την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων που το νέο Actos έχει να επιδείξει.
Έπειτα από 20 εκ. χιλιόμετρα δοκιμών, οι μηχανικοί της Mercedes-Benz κατάφεραν εξελίξουν ένα νέο μοντέλου που εφοδιάζεται με κινητήρες που καλύπτουν τις προδιαγραφές των Euro5, EEV αλλά και Euro6 ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου του κυμαίνεται από 4,5% έως και 7,6% χαμηλότερα από την αντίστοιχη της γενιάς που αντικαθιστά. Παράλληλα το σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων «FleetBoard» που προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Actros, είναι σε θέση να προσφέρει περαιτέρω μείωση του κόστος χρήσης του νέου μοντέλου κατά 15%.
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε πως η Mercedes-Benz έχει καταφέρει να κερδίσει περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, διακρίσεις στον διαγωνισμό για το Truck of the Year (8 συνολικά) από το 1977 όταν και αυτός ξεκίνησε.
Πέραν του τίτλου για το 2012 με το Actros 3ης γενιάς, έχει κερδίσει τον διαγωνισμό το 2011 με το Atego Hybrid, το 2009 με την 2η γενιά του Actros, το 2004 με την ανανέωση της 1ης γενιάς του Actros, το 1999 με το πρώτο Atego, το 1997 με την 1η γενιά του Actros, το 1999 με το SK (προκάτοχο του Actros) και το 1985 με το LN2 (προκάτοχο του Atego).