Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Nέο Mercedes-Benz Sprinter: Αέναη υπεροχή… τώρα και με κινητήρες Euro6

5.855 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2013)

Αν και από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του Sprinter (1995) έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες, το ελαφρύ επαγγελματικό της Mercedes-Benz εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, χάρη στις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες, το υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει και φυσικά, την αξιοπιστία του. Η νέα -3η κατά σειρά- γενιά του που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε κατά τη διάρκεια της πρώτης πανευρωπαϊκής παρουσίασης του στους εκπροσώπους του Τύπου, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως, το νέο Sprinter είναι σε θέση να συνεχίσει την εντυπωσιακή εμπορική πορεία των προκατόχων του.

Ηπρώτη γενιά του Mercedes-Benz Sprinter παρουσιάστηκε το 1995 και η δεύτερη ακολούθησε το 2006, ενώ ενδιάμεσα (2000) είχε παρεμβληθεί ένα εκτεταμένο facelift του μοντέλου. 
Έως και σήμερα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 ετών, το γερμανικό ελαφρύ επαγγελματικό κατάφερε να διατηρηθεί μεταξύ των κορυφαίων θέσεων στη λίστα με τα πιο εμπορικά μεσαία και μεγάλα Van, τόσο στις διάφορες αγορές της ΕΕ, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Παράλληλα, το Sprinter ανέκαθεν είχε να επιδείξει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που εισήγαγαν νέα δεδομένα στην κατηγορία του καθώς ήταν από τα πρώτα οχήματα που εφοδιάζονταν με δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς αλλά και ABS στο βασικό εξοπλισμό, με αερόσακο οδηγού, με το σύστημα ESP (2002 και μετέπειτα το Adaptive ESP από το 2006) κ.ά. 
Μάλιστα, παρότι οι συνολικές πωλήσεις της Mercedes-Benz στα Vans για το 2012 ανήλθαν στα 252.400 οχήματα (έναντι 264.200 για το 2011), το Sprinter διατηρήθηκε στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας των medium & large Vans στην Ευρώπη με 159.000 μονάδες. 
Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της 3ης γενιάς του Sprinter που θα αρχίσει να διατίθεται στις διάφορες αγορές της ΕΕ από το φθινόπωρο. 
Σε σχέση με το εξαιρετικό, για τα δεδομένα της κατηγορίας, μοντέλο που αντικαθιστά, το πλήρως ανανεωμένο Mercedes-Benz Sprinter έχει να επιδείξει πολλαπλά νέα στοιχεία όπως π.χ. την πλήρως αναβαθμισμένη αισθητική, τους νέους κινητήρες που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6, το μειωμένο κόστος χρήσης και συντήρησης, τα πολλαπλά νέα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς κ.ά. 
Ας δούμε όμως, όλες τις πτυχές του νέου Mercedes-Benz Sprinter πιο αναλυτικά.