Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επιβλητικός, κομψός και με έντονη δόση πολυτέλειας, ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Ranger έχει να επιδείξει ένα πληρέστατο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

H κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τα χειριστήρια για τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα, ενώ στο επάνω μέρος της υπάρχει μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών.

Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και φέρει πλαστικά με μειωμένη ανακλαστική επίδοση, γεγονός που βελτιώνει την ορατότητα του οδηγού σε κάθε περίπτωση.

Από τα χειριστήρια στο τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει ακόμη και με… φωνητικές εντολές διάφορες λειτουργίες του οχήματος.

Στο κεντρικό υποβραχιόνιο έχει εξασφαλιστεί ένας χώρος με όγκο 8,5λτ. όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως και έξι κουτάκια αναψυκτικού.

Στον εξοπλισμό ασφάλειας περιλαμβάνεται έως και αερόσακος για τα γόνατα του οδηγού, ενώ οι δομικές ενισχύσεις που έχει δεχθεί το νέο πλαίσιο και αμάξωμα διασφάλισαν την βαθμολογία 5 αστέρων στα crash-tests του EuroNCAP.

Εσωτερικό: ¶νεση ασφάλεια και… απουσία θορύβου

12.337 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2013)

Τ ο νέο Ranger βασίζεται σε μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Ford για επαγγελματικά οχήματα και το πλαίσιο του είναι μακρύτερο και πιο άκαμπτο σε σχέση με το παρελθόν.
Το γεγονός αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές της εταιρείας να αυξήσουν, τόσο το ωφέλιμο μήκος, όσο και το πλάτος της καμπίνας. 
Ιδιαίτερα στις εκδόσεις Double Cab, η απόσταση των καθισμάτων της πίσω σειράς από τα μπροστινά, ανέρχεται στα 902 χλστ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως και πέντε ενήλικοι, ενώ, ακόμα και άτομα με ύψος 2,0μ. μπορούν με άνεση να κάτσουν ο ένας πίσω από τον άλλο!
Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι σαφέστατα ευρηματικός ως προς τις «φόρμες» και τις δομές που έχουν χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα την εξαιρετική εργονομία και τη διασφάλιση περισσότερων από 20 αποθηκευτικών χώρων. 
Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και η κεντρική κονσόλα κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο με την σχεδίαση, αλλά και με τα στοιχεία που ενσωματώνει, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε το ηχοσύστημα με δυνατότητα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών. Φυσικά, διάφορες λειτουργίες του οχήματος ελέγχονται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω θυρών USB, iPod και φυσικά Bluetooth. 
Επανερχόμενοι στους αποθηκευτικούς χώρους, αξίζει να αναφέρουμε πως, στο κεντρικό υποβραχιόνιο μπορούν να φιλοξενηθούν έως και έξι κουτάκια αναψυκτικών (που ψύχονται στις εκδόσεις με κλιματισμό), ενώ το ντουλαπάκι του συνοδηγού μπορεί να υποστηρίξει την μεταφορά ενός laptop έως και 16 ιντσών.

«Πεντάστερο» και πλήρως ηχομονωμένο
Σε σχέση με τον προκάτοχο του, το νέο Ranger επιδεικνύει μειωμένα επίπεδα θορύβου κατά 22% και αυτό έχει επιτευχθεί, τόσο χάρη στην εντελώς νέα σχεδίαση του αμαξώματος, όσο και εξαιτίας συγκεκριμένων δομικών αλλαγών. 
Οι εν λόγω αλλαγές όπως π.χ. η αύξηση του ύψους των πλευρικών θυρών, έχουν αυξήσει κατακόρυφα και το επίπεδο της ασφάλειας των επιβατών του οχήματος. 
Παράλληλα, ο πληρέστατος βασικός εξοπλισμός που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μετωπικούς αερόσακους, πλευρικούς, θώρακος αλλά και έναν για τα γόνατα του οδηγού, σε συνδυασμό με την αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος και τις εκτεταμένες ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, επέτρεψαν στο νέο Ranger να αποσπάσει βαθμολογία 5 αστέρων στα νέα και αυστηρότερα crash-tests του EuroNCAP το 2012, όταν ο προκάτοχος του είχε βαθμολογηθεί με μόλις 2 αστέρια το 2008.