Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια ακόμη τιμητική διάκριση απέσπασε το νέο Volvo FH, αυτή τη φορά για τη σχεδίαση του.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στη σχεδίαση του εσωτερικού της καμπίνας διασφαλίζοντας ένα κορυφαίο –αισθητικά και λειτουργικά- αποτέλεσμα.

Βραβείο σχεδίασης για το Volvo FH

2.530 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2014)

Οι διακρίσεις για τη νέα γενιά του FH συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς καθώς πρόσφατα, η ναυαρχίδα της Volvo Trucks απέσπασε μια ακόμη τιμητική βράβευση, αυτήν τη φορά για τη σχεδίαση του.

Συγκεκριμένα, το νέο Volvo FH κατάφερε να διακριθεί στον διεθνή διαγωνισμό για τα «lf design awards» μεταξύ χιλιάδων άλλων προϊόντων σε τομείς που αφορούν στη σχεδίαση του σε όλους τους τομείς.

Για περισσότερο από 60 έτη, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στα καλύτερα νέα προϊόντα σε 17 διαφορετικές κατηγορίες. Το νέο Volvo FH απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Transportation Design & Special Vehicles».

Μεταξύ των κριτηρίων για την επιλογή του πρώτου νικητή σε κάθε κατηγορία συγκαταλέγονται στοιχεία όπως η σχεδιαστική αρτιότητα, ο βαθμός καινοτομίας, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του προϊόντος, η λειτουργικότητα και η ασφάλεια.

Ο καθ. Fritz Frenkler, πρόεδρος της επιτροπής των κριτών του διαγωνισμού, τόνισε μεταξύ άλλων για τις συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό πως τον εντυπωσίασε η εξαιρετική ποιότητα, η καινοτομία και το κουράγιο που επέδειξαν οι κατασκευαστές στην προσπάθεια τους να εξελίξουν νέες προσεγγίσεις στο θέμα της σχεδίασης και της μορφής των προτάσεων τους.


Η σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Volvo FH

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Volvo Trucks, το νέο FH έχει εξελιχθεί με στόχο να θέσει νέα πρότυπα σε όλους τους τομείς της κατηγορίας των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων και διακρίνεται για την προηγμένη τεχνολογία που υιοθετεί για τη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του, την εργονομία, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τα κορυφαία στοιχεία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που επιδεικνύει.

Αναφερόμενος σχετικά, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Volvo Trucks, κ. Rikard Orell, αναφέρει: «Κατά την εξέλιξη του νέου Volvo FH, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη σχεδίαση του και την… συναισθηματική επίδραση που δημιουργεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φορτηγού που ικανοποιεί τόσο σε θέματα λειτουργικότητας όσο και αισθητικής τον χρήστη, είτε αυτός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, είτε ξεκουράζεται στο εσωτερικό της καμπίνας».