Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι επιβατικές εκδόσεις του νέου Ford Transit θα εφοδιάζονται από το 2015 με έναν πλευρικό αερόσακο «κουρτίνα» μήκους 4.572 χλστ.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε διαστάσεις αερόσακο που έχει κατασκευαστεί.

Οι επιβατικές εκδόσεις του νέου Ford Transit αναμένεται να λανσαριστούν μέσα στο 2015.

Αερόσακος 4,57μ. για το νέο Transit

2.489 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2014)

H Ford ανακοίνωσε πως η επιβατική έκδοση (mini-bus) του νέου Transit που θα λανσαριστεί μέσα στο 2015 θα εφοδιάζεται με τον μεγαλύτερο αερόσακο –τύπου κουρτίνας- στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ως γνωστόν, μέσα στο 2015 αναμένεται να λανσαριστούν επίσημα και οι επιβατικές εκδόσεις της νέας γενιάς του Ford Transit με δυνατότητα μεταφοράς 15 επιβατών (σύμφωνα με τις πληροφορίες).

Ωστόσο, δεδομένου του αυξημένου αριθμού επιβατών αλλά και της δέσμευσης της Ford να προσφέρει ένα –όσο το δυνατόν- υψηλότερο επίπεδο παθητικής ασφάλειας με τα οχήματα της, η έκδοση mini-bus του δημοφιλούς μοντέλου θα εφοδιάζεται με τον μεγαλύτερο σε μέγεθος αερόσακο που έχει ποτέ υιοθετηθεί από όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Αναφερόμαστε φυσικά στον πλευρικό αερόσακο τύπου «κουρτίνας» που θα καλύπτει τα σώματα των επιβατών σε πέντε σειρές καθισμάτων με συνολικό όγκο 120 λτ.

Το συνολικό μήκος του αερόσακου ανέρχεται στα 4.572 χλστ. και το ύψος του στα 914,4 χλστ. αντίστοιχα ενώ η εξέλιξη του αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Ford με την εταιρεία TRW Automotive.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος τύπος αερόσακο θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό των συγκεκριμένων εκδόσεων του νέου Transit από το 2015 σε συνδυασμό με μετωπικούς αερόσακους, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλες τις θέσεις καθώς και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας όπως τα AdvanceTrac με Roll Stability Control και SOS Post-Crash Alert System (πιο γνωστό στην Ευρώπη ως «e-call»).