Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα τρισδιάστατη απεικόνιση των οχημάτων της Volvo Trucks κατά το στάδιο της παραγωγής επιτρέπει την σημαντική μείωση του χρόνου παραδόσεων.

Τόσο το όχημα όσο και η υπερκατασκευή που θα δεχθεί σχεδιάζονται εκ των προτέρων, προσφέροντας στους υπερκατασκευαστές…

… τη δυνατότητα να γνωρίζουν εκ των προτέρων όλα τα δεδομένα που χρειάζονται προκειμένου να είναι σε θέση να εξελίξουν παράλληλα τα προϊόντα τους.

Volvo Trucks: Ακόμη πιο σύντομες παραδόσεις

1.995 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2014)

Χρησιμοποιώντας καινοτομικές τρισδιάστατες απεικονίσεις κατά την παραγωγή των οχημάτων της, η Volvo Trucks είναι σε θέση να προσφέρει πλέον μειωμένους χρόνους παράδοσης ως και κατά 14 ημέρες.

Οι νέες τεχνολογικές λύσεις που πλέον η Volvo Trucks ενσωματώνει κατά το στάδιο της παραγωγής των οχημάτων της, επιτρέπουν την παράλληλη κατασκευή τόσο του πλαισίου όσο και του αμαξώματος με αποτέλεσμα, ο χρόνος παράδοσης των οχημάτων στον ιδιοκτήτη τους να μειώνεται έως και κατά 2 εβδομάδες.

Ως γνωστό, όσο πιο σύνθετο είναι το όχημα και η παραγγελία του, τόσο μεγαλώνει το διάστημα αναμονής του ιδιοκτήτη, από την παραγγελία έως και την παράδοση του οχήματος.

Ένας τρόπος για να επισπευσθεί η διαδικασία είναι η παράλληλη κατασκευή του αμαξώματος και του πλαισίου του οχήματος ωστόσο, προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές ύψος και οι διαστάσεις ορισμένων τμημάτων καθώς και ο τρόπος έδρασης τους επί του πλαισίου, η εταιρεία που αναλαμβάνει την εξέλιξη π.χ. μιας υπερκατασκευής όπως ο ψυκτικός θάλαμος κ.ο.κ., επιβάλλεται να έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν τις ακριβείς διαστάσεις του πλαισίου.

Αυτό, στις περισσότερες των περιπτώσεων, απαιτεί χρόνο και συνεχείς ελέγχους.

Προκειμένου λοιπόν να μειώσει σημαντικά τους χρόνους παραγωγής και παράδοσης των οχημάτων της, η Volvo Trucks εξέλιξε μια νέα διαδικασία μέσω της οποίας, προσφέρει τρισδιάστατα σχέδια του αμαξώματος και του πλαισίου του οχήματος που είναι άμεσα διαθέσιμα στους συνεργαζόμενους υπερκατασκευαστές άμεσα μέσω του διαδικτύου.

Το βασικό πλεονέκτημα της εν λόγω διαδικασίας είναι πως επιτρέπει την παράλληλη εξέλιξη όλων των τμημάτων του οχήματος σε αντίθεση με τη διαδοχική εξέλιξη τους όπως γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις. Για να το θέσουμε με απλά λόγια, ο υπερκατασκευαστής δεν απαιτείται να περιμένει να ολοκληρωθεί το όχημα προκειμένου να το παραλάβει και να τοποθετήσει την υπερκατασκευή, αλλά έχει ήδη προετοιμάσει τη δική του δουλειά και απλώς την τοποθετεί στο όχημα μόλις αυτό εξέλθει από τη γραμμή παραγωγής.

Τα τρισδιάστατα σχέδια επιτρέπουν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπερκατασκευών να βλέπουν εκ των προτέρων την τελική μορφή του οχήματος, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ακριβείς μετρήσεις που αφορούν π.χ. τη θέση του πίσω άξονα, τις καλωδιώσεις, τις επαφές, τον τύπο της καμπίνας κ.ά. Παράλληλα, μπορούν να περιστρέψουν τα σχέδια προκειμένου να εστιάσουν στα συγκεκριμένα σημεία που τους απασχολούν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε..