Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο Dacia Logan Van

3.987 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2007)

Με κινητήρες βενζίνης ισχύος 86 και 100 ίππων και πετρελαίου με ισχύ 78 ίππων, το νέο ελαφρύ επαγγελματικό της Dacia, θυγατρική της Renault, αναμένεται να λανσαριστεί σε διάφορες χώρες της ΕΕ προς το τέλος του έτους. Θα μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα όγκου 2,5 κ.μ. και βάρους έως και 800 κιλών.

Το νέο Dacia Logan Van είναι ουσιαστικά το τρίτο (από μια σειρά 6 συνολικά μοντέλων) που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Renault Commitment 2009» το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Αρχικά το Logan Van θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας εντός του Φεβρουαρίου και αργότερα (προς το τέλος του έτους) θα λανσαριστεί και σε πολλές ακόμα χώρες της ΕΕ προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρείας.
Όπως και τα Logan Saloon και Logan MCV, το Logan Van θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Dacia στη πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας με ρυθμό παραγωγής 200 οχημάτων ημερησίως. Οι επενδύσεις που αφορούν στην επέκταση και την αναδιοργάνωση του εργοστασίου προκειμένου να υποστηρίξει τη παραγωγή των Logan Van και Logan MCV, ανέρχεται στα 110 εκ. €.

Όπως και τα υπόλοιπα οχήματα της οικογένειας Logan, το Logan Van έχει εξελιχθεί με στόχο την απόλυτη κάλυψη μιας μεγάλης γκάμας επιχειρηματιών, διατηρώντας πάντα ένα χαμηλό κόστος αγοράς και ένα πολύ καλό επίπεδο αξιοπιστίας. Στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης 1,4 και 1,6 ίππων που αποδίδουν ισχύ 86 και 100 ίππων αντίστοιχα και έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων (dCi) με ισχύ 78 ίππων.

Ένα από τα στοιχεία που το διαχωρίζει από τους υπόλοιπους εκπροσώπους της κατηγορίας των Vanette, είναι οι πίσω πλευρικές πόρτες, οι οποίες δεν είναι συρόμενες αλλά παραπέμπουν σε επιβατικό αυτοκίνητο. Το άνοιγμα τους ωστόσο είναι μεγάλο και σε συνδυασμό με τη δίφυλλη πέμπτη πόρτα προσφέρει άνετη πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης.
Ο τελευταίος είναι χωρητικότητας 2,5 κ.μ. και μπορεί να υποστηρίξει φορτία με ωφέλιμο βάρος έως και 800 κιλών. Μάλιστα το μέγιστο μήκος του ορίζεται στα 1.936 χλστ. σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει μέχρι στιγμής ο κατασκευαστής.