ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Προσεγμένη σχεδίαση στα νέα ΜΑΝ

2.533 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2007)

Μελετημένα σε αεροσήραγγα θα είναι τα νέα ΜΑΝ TGA και TGX. Οι μελλοντικοί αντικαταστάτες του TGA καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο χάριν της βελτιωμένης αεροδυναμικής ενώ παράλληλα βελτιωμένη εμφανίζεται και η συμπεριφορά τους ως προς τους πλάγιους ανέμους.

PRO.autotriti Team

Oι αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό της καμπίνας, στα σποίλερ και στα επί μέρους τμήματα για τα TGX και ΤGS, έχουν μειώσει τον συντελεστή οπισθέλκουσας (cW) από 2% - 4% κατά μέσο όρο. Εκτός από τα αναμενόμενα οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου, σημαντικά μικρότερο θα είναι το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό της καμπίνας, (βελτίωση κατά 30%). Σημαντικές βελτιώσεις έχει υποστεί η εισαγωγή αέρα από το σποίλερ οροφής στο εσωτερικό, χρησιμοποιώντας μια πατενταρισμένη και καινοτομική διάταξη η οποία δεν επηρεάζει την αεροδυναμική, επιδεικνύοντας παράλληλα αντοχή σε ανέμους άντωσης, με ταχύτητα έως 200χλμ./ώρα.

Εξελιγμένη είναι και η ροή αέρα προς τον κινητήρα, κατευθύνοντας μέσω της σχεδίασης 15% μεγαλύτερη ποσότητα αέρα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απαγωγή θερμότητας καθώς και στην οικονομία ηλεκτρισμού, αφού τα βεντιλατέρ ενεργοποιούνται σε αραιότερα διαστήματα.

Σημασία στην λεπτομέρεια, αποτελεί το γεγονός της μείωσης του ρεύματος αέρα στους εξωτερικούς καθρέφτες κατά το ήμισυ, ενώ παράλληλα η βελτιωμένη σχεδίαση τους, επιτρέπει την ευκολότερη απομάκρυνση των σωματιδίων σκόνης που επικάθονται στην επιφάνεια τους και δυσχεραίνουν την ορατότητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς και λιγότερες στάσεις για τον καθαρισμό των καθρεφτών.

Τα νέα ΜAN, αναμένεται να παρουσιασθούν τον Οκτώβριο στην Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του ¶μστερνταμ (RAI), αντικαθιστώντας την πετυχημένη σειρά ΤGA που από το 2000 όταν και παρουσιάστηκε, έχει πουλήσει 230.000 μονάδες.