Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

VW Touran Taxi τώρα και με CNG

3.339 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2007)

Μια νέα –φιλική προς το περιβάλλον- έκδοση απέκτησε το «επαγγελματικό» VW Touran Taxi καθώς ο υβριδικός κινητήρας του είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ως καύσιμο και το φυσικό αέριο. Πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση του εν λόγω μοντέλου και στη χώρα μας δεν υπάρχουν προς το παρόν.

Ως γνωστόν, το δημοφιλές πολυμορφικό VW Touran διατίθεται και στη χώρα μας σε εκδόσεις Ταξί. Ωστόσο οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές στη Γερμανία μπορούν να το αποκτήσουν και σε μια επιπλέον έκδοση, η οποία χάρη στη χρήση φυσικού αερίου (CNG) ως καύσιμο, διακρίνεται τον ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα της καθώς επίσης και το περιορισμένο κόστος χρήσης.

Συγκεκριμένα ο 4κύλινδρος κινητήρας ισχύος 109 ίππων που κινεί το VW Touran Taxi EcoFuel μπορεί να κάνει χρήση φυσικού αερίου με την αυτονομία του σε αυτή τη περίπτωση να ορίζεται στα 310 χλμ. Ακόμα και στην περίπτωση που οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν (πράγμα απίθανο εξαιτίας των 700 πρατηρίων φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Γερμανία), το όχημα μπορεί να κινηθεί με καύσιμο την αμόλυβδη βενζίνη. Η μέση κατανάλωση φυσικού αερίου ορίζεται στα 5,8 κιλά/100 χλμ. γεγονός που συνεπάγεται πως το κόστος κίνησης με καύσιμο την αμόλυβδη βενζίνη είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο με φυσικό αέριο.