Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα νέο Nissan Van τον Οκτώβριο στο Τόκιο

2.000 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2007)

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρεμιέρα αναμένεται να φιλοξενήσει το περίπτερο της Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον προσεχή Οκτώβριο. Αναφερόμαστε φυσικά στο εξεζητημένο σχεδιαστικά πρωτότυπο NV200 που δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον προπομπό ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού της εταιρείας.

Για την εξέλιξη του πρωτότυπου NV200 συνεργάστηκαν από κοινού τόσο το Nissan Design Center στην Ιαπωνία, όσο και το Nissan Design Europe που εδράζεται στη πόλη Paddington της Μ. Βρετανίας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, η σχεδίαση του NV200 ξεκίνησε από «λευκό χαρτί» και ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι ο καινοτομικός και… πολυχρηστικών δυνατοτήτων, χώρος φόρτωσης του.

Συγκεκριμένα το NV200 εφοδιάζεται με ένα ειδικό κλωβό στο εσωτερικό του χώρου φόρτωσης, ο οποίος είναι σε θέση να μετακινηθεί κατά μήκος του άξονα του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται απλή υπόθεση η φορτο-εκφόρτωση του οχήματος. Παράλληλα όταν ο ειδικός αυτός κλωβός έχει αναπτυχθεί εκτός του οχήματος, το εσωτερικό του χώρου φόρτωσης μπορεί να μεταβληθεί σε ένα «γραφείο επί τροχών» χάρη στην αναδίπλωση στοιχείων όπως ένας πάγκος εργασίας κ.ά.

Παράλληλα δεν πρέπει να παραλείψουμε πως οι σχεδιαστές της Ιαπωνικής εταιρείας έχουν εξελίξει σημαντικά τόσο την εξωτερική εικόνα του οχήματος (σε σχέση με τα υπάρχοντα επαγγελματικά οχήματα) όσο και τον εσωτερικό διάκοσμο. Σε ότι αφορά στη τελευταία παράμετρο μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως τα καθίσματα στη καμπίνα των επιβατών μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες αν και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αν κάτι τέτοιο θα υιοθετηθεί και από τυχόν μελλοντικές εκδόσεις του εν λόγω πρωτοτύπου οι οποίες θα φτάσουν στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.