Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Λεωφορείο

Λεωφορείο

Λεωφορείο

Ταξί

Ταξί

Minibus

Van

Πρωτοποριακά ‘‘πράσινα’’ οχήματα

1.815 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2007)

Στο πεδίο της έρευνας για ‘‘καθαρότερες’’ μεταφορές (επιβατικές και εμπορικές) οι κατασκευαστές δεν παύουν να μας εκπλήσσουν, καθώς παρουσιάζονται συνεχώς πρωτοποριακές, καινοτόμες εφαρμογές. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την πρόταση της Fleethorse και των οχημάτων της Naturcars.

Η ιδέα είναι πολύ απλή και θα μπορούσε να συσχετισθεί μόνο με τα ιππήλατα (άμαξες – κάρα) οχήματα του παρελθόντος. Στο εσωτερικό ενός ειδικά διαμορφωμένου –αναλόγως της χρήσης- οχήματος, βρίσκεται ένα ή και περισσότερα …άλογα. Ναι, καλά διαβάσατε, άλογα.

Τα συμπαθή τετράποδα καλπάζουν πάνω σε ένα ιμάντα παρόμοιο με αυτού του διαδρόμου γυμναστικής, περιστρέφοντας τον. Μέρος του έργου που παράγεται, διοχετεύεται στους τροχούς του οχήματος μέσω ενός κιβωτίου (!) 20σχέσεων, ενώ το υπόλοιπο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία και αποθηκεύεται. Ένας ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιείται βοηθώντας στις περιπτώσεις που χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη, αλλά κυρίως θέτει σε κίνηση τον ιμάντα σε περίπτωση που τα άλογα σταματήσουν, αναγκάζοντας τα σε διαρκή κίνηση.

Για την ‘‘εξαγωγή’’ των αλόγων φροντίζει ο ιμάντας κίνησης, μεταφέροντας τα …κατάλοιπα καύσης των αλόγων σε ένα δοχείο στο πίσω μέρος του οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ζώα δεν υπόκεινται σε βασανισμό, αφού εκτός από την συνεχόμενη παροχή νερού και τροφής, ο χώρος εργασίας τους κλιματίζεται, ενώ διαγνωστικά μέσα πληροφορούν για την θερμοκρασία και την κατάσταση της υγείας τους.

Τα μοντέλα της εταιρείας είναι τρία και –ευτυχώς- βρίσκονται ακόμα στο στάδιο τους σχεδιασμού και της μελέτης. Πρόκειται για ένα αστικό λεωφορείο(και mini bus), ένα Van και ένα taxi των οποίων η ιπποδύναμη κυμαίνεται από ένα έως τέσσερα άλογα…κυριολεκτικά!