Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Aρχισαν οι δοκιμές του VW Pick-Up;

3.971 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2008)

Φαίνεται πως οι φημολογίες που αναφέρουν πως ο διάδοχος του Taro στη γκάμα της VW αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2009 δεν απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα. Τροφή στον Διεθνή Τύπο έδωσαν οι πρόσφατες φωτογραφίες ενός Toyota Hilux με «ύποπτο» καμουφλάζ…

Αν σταθούμε στις δηλώσεις του κ. M. Winterkorn, προέδρου της Volkswagen AG, η Γερμανική εταιρεία προσανατολίζεται στην παραγωγή και πώληση δικών της νέων ελαφρών ημιφορτηγών ενώ ευελπιστεί πως μέχρι το 2018 θα έχει ξεπεράσει Toyota σε πωλήσεις (παγκοσμίως). O κ. Winterkorn προέβη σε αυτές τις δηλώσεις στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης της Φρανκφούρτης μέσα στο 2007 και ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως μέσα στα αμέσως επόμενα έτη θα πρέπει να αναμένουμε τον διάδοχο του VW Taro.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες τοποθετούσαν χρονικά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου προς το τέλος του 2009 και η πρόσφατη εμφάνιση ενός καμουφλαρισμένου… Toyota Hilux (!) ήρθε να δώσει νέα ώθηση στη σχετική φημολογία.

Συγκεκριμένα το εν λόγω Hilux εθεάθη να πραγματοποιεί δοκιμές αλλά πέραν του χαρακτηριστικού του «καμουφλάζ» εντύπωση προκαλούν οι… πινακίδες του. Οι –γερμανικής προέλευσης- πινακίδες κυκλοφορίας προέρχονται από τη πόλη Brunswig η οποία βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της VW στο Wolfsburg όπου και πραγματοποιούνται συνήθως οι δοκιμές εξέλιξης των οχημάτων της Γερμανικής εταιρείας.

Αυτό το στοιχείο από μόνο του έδωσε τροφή για την έντονη φημολογία σχετικά με την παρουσίαση από την VW, ενός νέου Pick-Up που θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Toyota Hilux. Αυτή ήταν άλλωστε και η περίπτωση του VW Taro που βασίζονταν στην αντίστοιχη γενιά του Toyota Hilux από το 1989- 1994.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το «καμουφλάζ» αλά Toyota Hilux, επιτρέπει στους ανθρώπους της VW να αποπροσανατολίσουν τους «κατασκόπους» από το –υπό δοκιμή- νέο ελαφρύ ημιφορτηγό τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως το νέο Pick-Up της VW θα φέρει την ονομασία «Taro» ή «Taro II» και θα παράγεται στην Γερμανία, την Ν. Αφρική και την Αργεντινή. Στους κύκλους της VW είναι γνωστό με τον κωδικό «RPU- Robust Pick-Up» και κυριότερος ανταγωνιστής του θα θεωρείται σε κάθε περίπτωση το Toyota Hilux.

Σαφή στοιχεία σχετικά με τη γκάμα των μηχανικών συνόλων του μοντέλου δεν υπάρχουν αν και εικάζεται πως θα περιλαμβάνει τόσο κινητήρες πετρελαίου όσο και βενζίνης.

Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης και της Λατ. Αμερικής και πιθανόν αργότερα να λανσαριστεί και στις ΗΠΑ.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο, πέραν του καμουφλαρισμένου Toyota Hilux που αποτέλεσε τη «πέτρα του σκανδάλου», φιλοξενούνται και οι φωτογραφίες του πρωτότυπου VW AAC, που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν η VW και το οποίο κατά πολλούς παρέχει μια σαφή εικόνα του μελλοντικού Pick-Up της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.