ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

«Πιλοτική πρώτη» σε υβριδικά φορτηγά

1.602 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2008)

Παραδόθηκαν στην Deutsche Post World Net δύο υβριδικά φορτηγά της Daimler AG τα οποία θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά στον στόλο της πρώτης προκειμένου να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα της λύσης που προσφέρουν στη προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα Mercedes-Benz Atego BlueTec Hybrid και ένα Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid είναι τα πρώτα φορτηγά με υβριδικό σύστημα κινητήρων που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν –έστω και πιλοτικά- στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα τα δύο οχήματα παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στις 29/01, στην Deutsche Post World Net, τη πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία Logistics, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πιλοτική λειτουργία του κάτω από πραγματικές συνθήκες και να διαπιστωθεί το κατά πόσο προσφέρουν μια βιώσιμο λύση στη προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων στις ευρωπαϊκές μεταφορές.

Τα προαναφερθέντα φορτηγά, μεικτού βάρος 7,5t., θα χρησιμοποιηθούν στον στόλο οχημάτων της DHL Express στην Μ. Βρετανία και την Γερμανία μέσα στους επόμενους μήνες και ειδικοί της Daimler AG αναμένεται να καταγράψουν αν η λειτουργία τους είναι ικανή να προσφέρει μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου κατά 20% σε σχέση με τα αντίστοιχα –συμβατικά- οχήματα.

Υπενθυμίζουμε πως αμφότερα τα μοντέλα εφοδιάζονται με ένα υβριδικό σύστημα μηχανικών συνόλων που περιλαμβάνει έναν πετρελαιοκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα. Πληροφοριακά αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η DHL έχει και στο παρελθόν υποστηρίξει την πιλοτική λειτουργία υβριδικών οχημάτων στον στόλο της και αναφερόμαστε το Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid που «δοκίμασε» στην αγορά της Ιαπωνίας από τον Ιούλιο του 2006.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η Deutsche Port World Net συγκαταλέγεται στους ηγετικούς Ομίλους (σε παγκόσμιο επίπεδο) που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Logistics με θυγατρικές εταιρείες όπως οι Deutsche Post, DHL, Postbank κ.ά.