Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Pick-Up της Nissan

3.945 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2008)

Στο επερχόμενο Σαλόνι Επαγγελματικών του Μπέρμιγχαμ (15-17/04) αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο Pick-Up της Nissan, το NP300. Πρόκειται για την αναβίωση της προηγούμενης γενιάς του ελαφρού επαγγελματικού της Ιαπωνικής εταιρείας και προορίζεται για ιδιαίτερα σκληρή χρήση.

Το νέο NP300 θα παράγεται με μονή (Single), επιμηκημένη (King) και διπλή (Double) καμπίνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του εξωτερικού, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά προς το τέλος του καλοκαιριού.

Η μονοκάμπινη έκδοση μπορεί να φιλοξενήσει τρεις επιβάτες στο μονό αλλά ενιαίο κάθισμα, ενώ έχει τον μεγαλύτερο σε διαστάσεις χώρο φόρτωσης, με μήκος 2,2μ. και πλάτος 1,4μ. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, αποτελώντας ιδανικό όχημα για όσους επαγγελματίες χρειάζεται να προσεγγίζουν εκτός δρόμου προορισμούς μεταφέροντας μεγάλο φορτίο.

Η επιμηκημένη έκδοση προσφέρει δύο θέσεις επιβατών, καθώς και αποθηκευτικό χώρο πίσω από τα καθίσματα, για την μεταφορά εργαλείων και εξοπλισμού, ενώ η διπλοκάμπινη έκδοση έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και πέντε επιβάτες στην διπλή σειρά των καθισμάτων της.

Το ωφέλιμο φορτίο για το NP300 ανέρχεται έως και στα 1.115κιλά και συνδυάζεται με την δυνατότητα έλξης φορτίου της τάξεως των 3.000 κιλών.

Όλες οι εκδόσεις θα φέρουν πετρελαιοκινητήρα Euro4, ο οποίος θα αποδίδει 133 ίππους και 304Nm ροπής, συνδυαζόμενος με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Η τετρακίνηση είναι standard για την επιμηκημένη και την διπλοκάμπινη έκδοση, ενώ στον βασικό εξοπλισμό και των τριών εκδόσεων περιλαμβάνεται επίσης διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η ανεξάρτητη ανάρτηση του εμπρόσθιου άξονα και τα φύλλα σούστας πίσω εξασφαλίζουν την επιτυχή διάσχιση κακοτράχαλων διαδρομών ακόμα και με πλήρες φορτίο, ενώ το NP300 θα προσφέρεται εξοπλισμένο με προστατευτικές ποδιές στο εμπρόσθιο μέρος καθώς και στο ρεζερβουάρ.

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες συνεπικουρούνται από την μεγάλη απόσταση από το έδαφος που ανέρχεται στα 230χλστ., τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής που βρίσκονται στις 31μοίρες, καθώς και την δυνατότητα αναρρίχησης –σύμφωνα με την Nissan- σε εδάφη με κλίση έως 39μοιρών.

Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης A/C, ηχοσυστήματος, ηλεκτρικών παραθύρων και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων εξωτερικών καθρεπτών, κεντρικού κλειδώματος, immobilizer και ABS.

Τα προγραμματισμένα από τον κατασκευαστή service πραγματοποιούνται ανά 30.000χλμ., ενώ το NP300 καλύπτεται από 3ετή ολική (ή 100.000χλμ) και 6ετή αντισκωρική εγγύηση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με την τιμή και την ημερομηνία άφιξης των εκδόσεων NP300 στην χώρα μας.