Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Fiat PuntoVan vs Peugeot 207 Enterprise

2.779 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2009)

Πρόκειται για δύο ευέλικτα και ποιοτικά οχήματα της κατηγορίας των mini-vanette τα οποία προορίζονται για την κάλυψη των ενδοαστικών μεταφορών προϊόντων και όχι μόνο. Ο λόγος για το Fiat Punto Van και το Peugeot 207 Enterprise που διεκδικούν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων.

Κομψά και «εμφανίσιμα»

Το Fiat Punto Van διατηρεί την καλαίσθητη και νεανική εικόνα της επιβατικής έκδοσης (ιταλική φινέτσα γαρ) και αποτελεί ιδανικό μείγμα πρακτικότητας και ευελιξίας. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον αναβαθμισμένο εκπρόσωπο από την Γαλλία, το Peugeot 207 Enterprise, το οποίο χαρακτηρίζεται από κομψότητα και γενικότερα από την ευχάριστη εικόνα που αποπνέει η σχεδίαση του.

Σπορτίφ και άνετοι εσωτερικοί διάκοσμοι

Το εσωτερικό του Punto Van είναι ευχάριστο, ενώ και τα υλικά του ταμπλό είναι αρκετά ανθεκτικά και καλής ποιότητας. Παράλληλα υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι μικροαντικειμένων για όλους τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια.
Στο εσωτερικό του 207 Enterprise η κατάσταση είναι λίγο πιο «σπορτίφ», ενώ συνολικά χαρακτηρίζεται ως αρκετά ελκυστικό και ποιοτικό. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εξίσου καλής ποιότητας και ιδιαίτερα μαλακά στην αφή, ενώ και σε αυτή την περίπτωση οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι αρκετοί, ενώ αρκετά ικανοποιητική είναι και η προβλεπόμενη άνεση για τους επιβάτες.

Περιορισμένες διαστάσεις, μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες

Παρά τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις των δύο μοντέλων, ο χώρος φόρτωσης του Punto Van προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 510 κιλών και διαχωρίζεται από ένα μεταλλικό ενιαίο πλαίσιο, ενώ το πάτωμα καλύπτεται από λαστιχένια επένδυση αρκετά καλής ποιότητας και ανθεκτικότητας.
Από την άλλη ο χώρος φόρτωσης του 207 Enterprise μπορεί να προσφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 450 κιλών, αλλά με διαστάσεις αρκετά μικρότερες από τον ανταγωνισμό.

Μεγαλύτερη γκάμα το Punto Van, ισχυρότερο το 207 Enterprise

Το μεν Fiat Punto Van κινούν δύο κινητήρες, ένας βενζίνης 1,2 λτ. με ηλεκτρονικό ψεκασμό πολλαπλών σημείων απόδοσης 60 ίππων και ένας πετρελαίου άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης, 1,3 multijet, μέγιστης απόδοσης 70 ίππων, ο οποίος εξασφαλίζει αρκετά καλύτερες επιδόσεις και ιδιαίτερα μειωμένη κατανάλωση του.
Το δε Peugeot 207 Enterprise εφοδιάζεται με τον δοκιμασμένο βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων, απόδοσης 74 ίππων, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν παρέχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές επιταχύνσεις στο γαλλικό μοντέλο, διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του και την εξίσου περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για δύο ευέλικτα οχήματα πόλης, τα οποία έχουν αρκετά κοινά στοιχεία και ελάχιστες διαφορές. Τo Punto Van υπερτερεί στο προσφερόμενο ωφέλιμο φορτίο το οποίο προσφέρει, καθώς και στην γκάμα των κινητήρων η οποία δεν περιορίζεται μονό σε βενζινοκινητήρες και όλα αυτά με τιμή από 10.580 ευρώ, ενώ το 207 Enterprise έχει ένα πιο «σπορτίφ» και ποιοτικό εσωτερικό, ενώ και σχεδιαστικά δείχνει λίγο πιο νεανικό, με τιμή που ξεκινάει από τα 13.390 ευρώ. Και τα δύο αποτελούν ιδανικές επιλογές για εντός πόλης –και όχι μόνο- μεταφορές.