Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Toyota Avensis Taxi vs VW Passat Taxi

6.011 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2009)

Πρόκειται για δύο από τους ποιοτικότερους εκπροσώπους της κατηγορίας των ταξί, οι οποίοι προσφέρουν άνεση, μεγάλους χώρους, κορυφαία ποιότητα κύλισης και πληρέστατο εξοπλισμό. Έχοντας τα παραπάνω ως πολύτιμο «σύμμαχο» τους, διεκδικούν μεγαλύτερη δημοφιλία στην ελληνική αγορά.

Επιβλητικά, χωρίς υπερβολές
Το Avensis Taxi διατηρεί τον στιβαρό του χαρακτήρα, καθώς και την αίσθηση σοβαρότητας και ποιότητας που αποπνέει, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές και ακρότητες. Το Passat Taxi είναι ακόμη πιο επιβλητικό κυρίως λόγω όγκου και ελάχιστα πιο σύγχρονο σχεδιαστικά, αποπνέοντας ταυτόχρονα και μια αίσθηση πολυτέλειας, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η σοβαρότητα κυριαρχεί.

Ποιότητα και άνεση 5 αστέρων
Κοινό χαρακτηριστικό και στα δύο αυτοκίνητα αποτελεί η ευρυχωρία και τα υψηλά επίπεδα άνεσης και προσφερόμενων χώρων τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τις αποσκευές τους (520 λίτρα ο χώρος αποσκευών για το Avensis και 565 για το Passat). Ο εσωτερικός διάκοσμος του Avensis Taxi είναι κομψός και προσεγμένος, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλής ποιότητας και ταυτόχρονα αρκετά ανθεκτικά, ενώ και η εργονομία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Το σημαντικό στοιχείο αφορά στον βασικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι πληρέστατος.
Σε ότι αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο του Passat Taxi ακολουθεί την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου, με μια αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης να αναδύεται με την είσοδο σε αυτόν. Οι χώροι είναι ακόμη μεγαλύτεροι, προσφέροντας κορυφαία άνεση, η εργονομία απλά υποδειγματική, ενώ τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλής ποιότητας και ταυτόχρονα ανθεκτικά.

Δυνατοί κινητήρες, σχετικά καλές επιδόσεις
Το Avensis Taxi διατίθεται με έναν 2λιτρο κινητήρα πετρελαίου, απόδοσης 126 ίππων και 280 Nm ροπής, ο οποίος προσδίδει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο, προσφέροντας παράλληλα άνετες και ξεκούραστες μετακινήσεις. Το Passat Taxi εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και 320 Nm και κινεί το σχετικά βαρύτερο αμάξωμα με ικανοποιητικές επιδόσεις και ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Συμπέρασμα
Είναι φανερό πως πρόκειται για δύο κορυφαία σε ποιότητα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας, με αρκετά κοινά στοιχεία. Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία και στις δύο περιπτώσεις, όπως και η άνεση, η οδική συμπεριφορά, καθώς και οι κινητήρες. Σε ότι αφορά στη σχέση τιμής- αξίας και εξοπλισμού, η τιμή του Avensis Taxi ανέρχεται στα 22.500 ευρώ με αρκετά πλήρη βασικό εξοπλισμό σε αντίθεση με τα 22.840 ευρώ που απαιτούνται για το Passat Taxi.