Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Nissan Pick Up vs Toyota Hilux

8.442 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2009)

Πρόκειται για δύο σκληροτράχηλους εκπροσώπους της δημοφιλέστερης κατηγορίας ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων. Το σχετικά καινούριο Nissan Pick Up Single Cab τίθεται αντιμέτωπο με το ανανεωμένο Toyota Hilux Single Cab, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα την εμπορική του πορεία.

Δυναμισμός και στιβαρότητα
Αυτή είναι η εικόνα την οποία αποκομίζει κάποιος μετά την πρώτη του επαφή με τα δύο σκληροτράχηλα οχήματα. Ο δυναμικός χαρακτήρας και των δύο είναι ορατός κατά μήκος του αμαξώματος, ενώ σχεδιαστικά χαρακτηρίζονται από λιτότητα. ¶λλωστε και η χρήση για την οποία προορίζονται δεν απαιτεί σχεδιαστικές υπερβολές. Ίσως το πιο «φρέσκο» σχέδιο του Hilux, να τραβάει περισσότερα βλέμματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το Pick Up υστερεί σε εμφάνιση.

Δικαιολογούν τον χαρακτήρα τους
Όπως ήδη αναφέραμε ο χώρος «δράσης» των μονοκάμπινων εκδόσεων των δύο εκπροσώπων της κατηγορίας των Pick Up, απαιτεί υψηλές μεταφορικές δυνατότητες. Το Nissan Pick Up Single Cab είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία ωφέλιμου βάρους έως 1.135 κιλών, ενώ το Toyota Hilux Single Cab δύναται να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο το οποίο φτάνει τα 1.255 κιλά.

2,5λιτροι κινητήρες, ισχυρότερος του Pick Up
Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με κινητήρες πετρελαίου 2,5 λίτρων, με τη μόνη διαφορά ότι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Pick Up αποδίδει ισχύ 133 ίππων και ροπή 304 Nm και συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ αυτός του Hilux αποδίδει 120 ίππους και 325 Nm ροπής και συνεργάζεται επίσης με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Συμπέρασμα
Σκληρή η μάχη, καθώς πρόκειται για δύο ελαφρά ημιφορτηγά υψηλής αντοχής για όλες τις χρήσεις. Το Nissan Pick Up Single Cab έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρά χαμηλότερη τιμή (15.290 ευρώ, έναντι 15.400 ευρώ του Hilux), ενώ ο εκπρόσωπος της Toyota έχει τη δυνατότητα υποστήριξης ελαφρά υψηλότερου ωφέλιμου φορτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι ακόμη «φρέσκο» στην αγορά.