Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Fiat Doblo Cargo vs Nissan Kubistar

6.720 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2009)

Ένας πετυχημένος εκπρόσωπος εξ Ιταλίας ορμώμενος με δεδομένη δημοφιλία και ένας αξιόπιστος και σκληροτράχηλος Ιάπωνας, σε μια «αναμέτρηση» μεταξύ μικρών επαγγελματικών οχημάτων με –αναλογικά- υψηλές μεταφορικές δυνατότητες. Ο λόγος για τα Fiat Doblo Cargo και Nissan Kubistar.

Κομψή και σύγχρονη σχεδίαση
Η εξωτερική σχεδίαση του Doblo Cargo είναι φρέσκια και αρκούντως δυναμική με κύρια χαρακτηριστικά τα καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, τη μάσκα και τα «τονισμένα φτερά».
Το Kubistar –το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του Renault Kangoo- ξεχωρίζει και αυτό για τα όμορφης σχεδίασης φωτιστικά σώματα –σε σχήμα σταγόνας-, την κομψή μάσκα και τα ελαφρώς «φουσκωμένα» φτερά του.

Λειτουργικοί και πρακτικοί εσωτερικοί διάκοσμοι
Το εσωτερικό του Fiat Doblo Cargo είναι ευχάριστο, ενώ οι επενδύσεις τόσο των καθισμάτων όσο και των θυρών είναι ζωηρές και μοντέρνες. Κύρια χαρακτηριστικά αποτελούν η πρακτικότητα και λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με τους άνετους χώρους.
Σε ότι αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο του Nissan Kubistar, χαρακτηρίζεται από καλή εργονομία και ποιότητα υλικών, άνετους χώρους, πρακτικότητα και ευρυχωρία.

Συμπαγείς διαστάσεις, υψηλές μεταφορικές δυνατότητες
Το Doblo Cargo αποτελεί ιδανικό εργαλείο για κάθε «επαγγελματία», λόγω της εκτεταμένης ποικιλίας εκδόσεων μεταξονίου και οροφής. Ο χώρος φόρτωσης του ιταλικού Vanette προσφέρει ωφέλιμο όγκο από 3,2 έως 4 κ.μ., ενώ την ίδια στιγμή η αντίστοιχη τιμή για το ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 850 κιλά το ανώτερο.
Το Kubistar εμφανίζει ελαφρώς μειωμένες αντίστοιχες τιμές, με τον ωφέλιμο όγκο να φτάνει τα 2,75 κ.μ. και το ωφέλιμο φορτίο στα 625 κιλά, σε έναν χώρο φόρτωσης πρακτικό και πλήρως εκμεταλλεύσιμο.

Ποικιλία στα μηχανικά σύνολα
Το μεν Fiat Doblo Cargo κινούν δύο μηχανικά σύνολα πετρελαίου (multijet) 1.3 και 1.9 λίτρων, απόδοσης 75 και 105 ίππων αντίστοιχα και ένας κινητήρας βενζίνης 1.4 λίτρων, απόδοσης 77 ίππων.
Το δε Nissan Kubistar εφοδιάζεται με δύο κινητήρες βενζίνης 1,2 και 1,6 λίτρων, απόδοσης 75 και 95 ίππων αντίστοιχα και έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων, απόδοσης 65 ίππων.

Συμπέρασμα
Πρόκειται για δύο αυτοκίνητα με σχεδόν παραπλήσιες επιδόσεις –το Doblo Cargo υπερτερεί στα σημεία-, κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές μεταφορικές δυνατότητες, οπού και πάλι υπερτερεί το Doblo και ενδιαφέρουσα σχεδίαση και αισθητική.