Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ford Transit vs Iveco Daily

3.309 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2009)

Δύο Van τα οποία διακρίνονται για τις υψηλές μεταφορικές τους δυνατότητες, καθώς και για την ευελιξία την οποία επιδεικνύουν κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες, «μονομαχούν» για την διατήρηση των σκήπτρων του το Transit και για την διεκδίκηση μεγαλύτερης δημοφιλίας το Daily.

Ποιοτικοί και καλαίσθητοι «χώροι εργασίας»
Η νέα γενιά του Ford Transit προσφέρει έναν ποιοτικά κατασκευασμένο και με ενδιαφέρουσα αισθητική εσωτερικό διάκοσμο, ενώ πολύ καλό είναι και το επίπεδο άνεσης το οποίο απολαμβάνουν οι επιβάτες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σε ότι αφορά στην ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο επίπεδο συναρμολόγησης τους.
Το εσωτερικό του Iveco Daily εμφανίζεται σημαντικά αναβαθμισμένο, σαφέστατα πιο λειτουργικό και ευχάριστο, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για άνεση και ξεκούραστη διεκπεραίωση των καθημερινών ασχολιών ενός επαγγελματία. Το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι εμφανώς πιο καλαίσθητα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας ταυτόχρονα και πολύ καλή εργονομία.

Υψηλότατες μεταφορικές δυνατότητες
Ο υποψήφιος αγοραστής ενός Ford Transit έχει να αντιμετωπίσει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», καθώς έχει την ευκαιρία να επιλέξει μεταξύ πληθώρας εκδόσεων. Ο ωφέλιμος όγκος του χώρου φόρτωσης του γερμανικού Van μπορεί να φτάσει στα 14,3 κ.μ στην έκδοση Jumbo, ενώ έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου βάρους από 999 έως 2.178 κιλά.
Σε ότι αφορά στον όγκο του χώρου φόρτωσης του Iveco Daily, κυμαίνεται από 7,0 έως 17,2 κ.μ, ενώ η τιμή για το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ορίζεται στα 1.205-3.640 κιλά, και δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εκδόσεων, με πολλά μεταξόνια και ύψη οροφής.

Δυνατοί κινητήρες, καλές επιδόσεις
Τα μηχανικά σύνολα τα οποία κινούν το Ford Transit έχουν χωρητικότητα 2,2 και 2,3 λίτρων και απόδοση 85,130 και 130,145 ίππους αντίστοιχα. Ο ισχυρός βενζινοκινητήρας των 2,3 λίτρων, απόδοσης 145 ίππων, προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στο Transit, ενώ σωστή είναι και η κλιμάκωση του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων των 5 σχέσεων.
Δύο κινητήρες 2,3 και 3,0 λίτρων με ιπποδύναμη 96 και 146 ίππους, έχουν επωμιστεί την ευθύνη κίνησης του Iveco Daily. Ο 3λιτρος κινητήρας αποδίδει 146 ίππους και 350 Nm ροπής και κινεί με σχετική άνεση και ευκολία το βαρύ αμάξωμα, όντας ταυτόχρονα ελαστικός και αθόρυβος.

Συμπέρασμα
Και τα δύο αυτοκίνητα δικαιολογούν στο έπακρο τον χαρακτήρα τον οποίο «δεσμεύθηκαν» να υπηρετήσουν, καθώς προσφέρουν υψηλότατες μεταφορικές δυνατότητες, με το Daily να υπερέχει λόγω ύψους, καθώς και αρκετά δυνατούς κινητήρες, με το Transit να κερδίζει στα σημεία χάρη στον ισχυρό 2,5 λίτρο κινητήρα του.