Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Iveco Eurocargo vs Volvo FL

2.841 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2009)

Τα φορτηγά διανομών, λόγω περιορισμένων διαστάσεων και προσανατολισμού, έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να κινούνται εντός πόλης με ότι συνεπάγεται η συγκεκριμένη «αποστολή». Στο συγκριτικό που ακολουθεί το νέο Iveco Eurocargo «αντιμετωπίζει» το Volvo FL, ένα εξίσου φρέσκο όχημα.

Σύγχρονη σχεδίαση, ευχάριστα στο μάτι
Το νέο Iveco Eurocargo φιλοδοξεί να συνεχίσει την άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του, με το νέο και σύγχρονο πρόσωπο το οποίο εμφανίζει, χάρη στην φρεσκάδα και στο δυναμισμό που αποπνέει η σχεδίαση του εμπρός τμήματος του και την γενικότερη στιβαρή κατασκευή του.
Από την άλλη πλευρά το Volvo FL εναρμονίζεται πλήρως με τις νέες σχεδιαστικές τάσεις της Σουηδικής εταιρείας, όντας κομψό και δυναμικό, αποτελώντας μια αξιόπιστη και ευέλικτη λύση για διανομές εντός πόλης.

Ποιότητα και καλή εργονομία
Εισερχόμενοι στον αναβαθμισμένο εσωτερικό διάκοσμο του Eurocargo, διαπιστώνουμε ότι η πρακτικότητα και λειτουργικότητα βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα, η ποιότητα και ανθεκτικότητα των υλικών είναι εξίσου καλή, όπως και η εργονομία, ενώ παρέχονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις.
Θετική επίσης είναι και η εντύπωση που αποκομίζει κανείς, με την είσοδο του στο ευχάριστο και ευρύχωρο εσωτερικό του Volvo FL. Και σε αυτή την περίπτωση εργονομία, πρακτικότητα και λειτουργικότητα βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα, ενώ και τα υλικά είναι εξίσου ποιοτικά και ανθεκτικά.

Δυνατοί κινητήρες, μεγαλύτερη γκάμα το Iveco
Η γκάμα των κινητήρων του νέου Eurocargo περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα Tector Euro 5, χωρητικότητας 3,9 ή 5,9 λίτρων και ισχύος 140 έως 300 ίππων, ενώ παράλληλα συνεργάζονται με κιβώτιο ZF 9 σχέσεων, ξεχωρίζοντας και για την χαμηλή κατανάλωση τους.
Το FL εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 7,2 λίτρων, τεχνολογίας Euro 4/5 (απόδοσης 280 ή 240 ίππων), ο οποίος έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Συμπέρασμα
Πρόκειται για δύο αρκετά «εμφανίσιμα» και κομψά φορτηγά διανομών (κυρίως), με πληθώρα εκδόσεων και εφαρμογών και υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο. Το νέο Iveco Eurocargo αρχικά δείχνει ότι ξεπερνά με επιτυχία την σύγκριση με τον αρκετά δημοφιλή προκάτοχο του. Σε ότι αφορά την σύγκριση με το Volvo FL, είναι σαφές ότι το Eurocargo διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα σε κινητήρες, ενώ ο κινητήρας των 5,9 λίτρων του μοντέλου της ιταλικής εταιρείας, παρουσιάζεται ελαφρά «ισχυρότερος» ή αποδίδοντας παρόμοια ισχύ με αυτόν των 7,2 λίτρων με τον οποίο εφοδιάζεται το FL (299 ή 279 έναντι 280 ίππων). Σε ότι αφορά στο ωφέλιμο φορτίο και πάντα ανάλογα με την έκδοση και τις διαστάσεις κάθε οχήματος, το Volvo FL με ωφέλιμο φορτίο το οποίο κυμαίνεται από 7.805 έως 14.005 κιλά δείχνει να υπερτερεί σε σχέση με το ωφέλιμο φορτίο το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει το Eurocargo και το οποίο κυμαίνεται από 3.500 έως 12.795 κιλά.