Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μικρά σε διαστάσεις, μεγάλα σε δυνατότητες

8.552 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2009)

Η κατηγορία των mini-vanette αφορά σε οχήματα που προορίζονται για χρήση σε ενδοαστικές –κυρίως- μεταφορές προϊόντων όπου η μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες και η αντίστοιχη ευελιξία είναι εξίσου σημαντικές. Το autotritipro.gr σας παρουσιάζει 7 επιλογές με κόστος από 10.115 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία του βασίζονται σε οχήματα της κατηγορίας των μικρών, τα mini-vanette επιδεικνύουν ιδιαίτερα μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες καθώς το ωφέλιμο φορτίο που μπορούν να υποστηρίξουν ανέρχεται έως και στα 800 κιλά ενώ ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης που έχει διασφαλιστεί χάρη στην αφαίρεση της πίσω σειράς καθισμάτων δεν είναι σε καμία περίπτωση μικρότερος του 1,0 κ.μ.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα κανείς πως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά μικρών σε όγκο προϊόντων και το πεδίο δράσης τους επιβάλλει τις συχνές μετακινήσεις εντός της πόλης, τα mini-vanette αποτελούν μια πρώτης τάξεως επιλογή ως επαγγελματικό όχημα χωρίς μάλιστα επιβαρύνουν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης χάρη στους μικρούς σε χωρητικότητα κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου που «υπόσχονται» περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα κ.λ.π.
Ποιοι είναι όμως οι σύγχρονοι… λιλιπούτειοι γίγαντες της αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών;

Citroen C2 Entreprise

Κόστος από 11.500 ευρώ
Το δυναμικό μίνι επαγγελματικό της Γαλλικής εταιρείας βασίζεται –όπως και η πλειοψηφία των ανταγωνιστών του- στην 3θυρη εκδοχή του αμαξώματος του Citroen C2 και διακρίνεται μεταξύ άλλων για την πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την κομψή σχεδίαση του αμαξώματος.
Στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα και τα μεγάλα καθίσματα είναι αναπαυτικά και με καλή πλευρική στήριξη των σωμάτων των επιβατών.
Ο χώρος φόρτωσης είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία με μέγιστο όγκο 840 λίτρων και βάρος το οποίο, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ανέρχεται στα 380- 388 κιλά.
Σε ότι αφορά στην γκάμα των κινητήρων του, το Citroen C2 Entreprise είναι διαθέσιμο με έναν κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με ισχύ 61 ίππων και ροπή 94 Nm καθώς και ένα μηχανικό σύνολο πετρελαίου χωρητικότητας 1.398 κ.εκ. που αποδίδει ισχύ 70 ίππων και ροπή 160 Nm.

Dacia Logan Van

Κόστος από 10.115 ευρώ
Η νέα πρόταση στην εν λόγω κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων προέρχεται από την Dacia. Αναφερόμαστε στο Logan Van, ένα μοντέλο που παρά τις περιορισμένες εξωτερικές του διαστάσεις είναι σε θέση να αποτελέσει μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή για όσους επιθυμούν την μεταφορά προϊόντων βάρους έως και 800 κιλών.
Σύγχρονο σχεδιαστικά και με προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, το Dacia Logan είναι σε θέση να υποστηρίξει δύο επιβάτες στο εσωτερικό του παρέχοντας τους ένα πολύ καλό επίπεδο άνεσης.
Ο χώρος φόρτωσης του Dacia Logan Van είναι ένα από τα πιο δυνατά του «χαρτιά» έναντι του ανταγωνισμού καθώς σε αυτόν μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα με μήκος έως και 1.950 εκ., βάρος έως και 800 κιλών ενώ ο μέγιστος όγκος του μπορεί να ανέλθει έως και στα 2.500 λτ.
Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το Dacia Logan Van προσφέρεται με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης και ένα πετρελαίου. Το πρώτο είναι χωρητικότητας 1,6 λτ. και αποδίδει ισχύ 90 ίππων και ροπή 128 Nm, ενώ το δεύτερο είναι χωρητικότητας 1,5 λίτρων με ισχύ 85 ίππων και μέγιστη ροπή 200 Nm.

Fiat Punto Van

Κόστος από 10.420 ευρώ
Το Ιταλικό ελαφρύ επαγγελματικό είναι σε θέση να καλύψει απόλυτα τις απαιτήσεις ενδοαστικής μεταφοράς προϊόντων και όχι μόνο καθώς οι ολιγαρκείς σε καύσιμο κινητήρες του είναι σε θέση να του προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις ακόμα και κατά την κίνηση σε αυτοκινητόδρομους.
Η Ιταλική φινέτσα είναι έκδηλη τόσο στη σχεδίαση του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού όπου απαντώνται αναπαυτικά καθίσματα, καλή ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης, πολλαπλοί χώροι για μικροαντικείμενα και ένα πολύ καλό επίπεδο εργονομίας και πληρότητας εξοπλισμού.
Ο χώρος φόρτωσης του Fiat Punto Van είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας του –δεδομένων και των εξωτερικών διαστάσεων του οχήματος- καθώς πέραν του μεγάλου ανοίγματος του που τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο, είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία μέγιστου μήκους 1,3 μ., βάρους έως και 510 κιλών και όγκου 1.000 λτ.
Η γκάμα των κινητήρων του Punto Van περιλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1,2 λίτρων με ισχύ 60 ίππων και μέγιστη ροπή 102 Nm, ενώ η εξαιρετικός πετρελαιοκινητήρας Multijet των 1,3 λτ. αποδίδει ισχύ 70 ίππων και ροπή 180 Nm από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας του.

Ford Fiesta Van

Κόστος από 10.619 ευρώ
Ο εκπρόσωπος της Ford αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και ευχάριστα στην οδήγηση, οχήματα της κατηγορίας των mini-vanette ενώ το μεγάλο άνοιγμα του χώρου φόρτωσης σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι του θα εκτιμηθούν άμεσά από τον επαγγελματία.
Καλαίσθητο σχεδιαστικά και με πολύ καλή ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης, το εσωτερικό του εν Fiesta Van διακρίνεται από τον πλούσιο –για τα δεδομένα της κατηγορίας του- εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.
Ο χώρος φόρτωσης του εκπροσώπου της Ford διακρίνεται για την μεγάλη ευκολία φορτο- εκφόρτωσης προϊόντων και η αφαίρεση της πίσω σειράς καθισμάτων έχει διασφαλίσει έναν ενιαίο χώρο μήκους 1.320 χλστ., με μέγιστο ωφέλιμο όγκο 1,0 κ.μ. στον οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα βάρους έως και 494 κιλών.
Η μοναδική επιλογή στην γκάμα των κινητήρων του Ford Fiesta Van αφορά στον βενζινοκινητήρα των 1.299 κ.εκ. που αποδίδοντας ισχύ 70 ίππων και ροπή 106 Nm, δεν θα υποχρεώσει τον οδηγό σε σημαντικούς περιορισμούς αναφορικά με τους ρυθμούς με τους οποίους είναι σε θέση να κινηθεί, ακόμα και με πλήρες φορτίο.

Opel Astra Van

Κόστος από 13.718 ευρώ
Βασισμένο στην στέισον- βάγκον έκδοση του γερμανικού μοντέλου, το Astra Van διαφοροποιείται ελαφρώς από τον ανταγωνισμό του στα mini-vanette εξαιτίας κυρίως του μεγάλου χώρου φόρτωσης που προσφέρει χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η εξαιρετική ευελιξία του εντός της πόλης.
Πληρέστατο από πλευράς εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας και με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, το εσωτερικό του Astra Van δεν στερεί στον οδηγό τίποτα από τα «προνόμια» ενός επιβατικού οχήματος.
Ο χώρος φόρτωσης του Astra Van είναι από τα πιο θετικά του χαρακτηριστικά καθώς το μέγιστο μήκος του ορίζεται στα 1.796 χλστ. Ο μέγιστος όγκος των προϊόντων που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτόν ανέρχεται στα 2,0 κ.μ. και το ωφέλιμο βάρος τους στα 650 κιλά αντίστοιχα.
Τέλος το Opel Astra Van εφοδιάζεται είτε με έναν βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με ισχύ 90 ίππων και ροπή 125 Nm, είτε με δύο πετρελαιοκινητήρες 1,7 και 1,9 λίτρων με ισχύ 100 ή 120 ίππων και μέγιστη ροπή 240 ή 280 Nm.

Opel Corsa Van

Κόστος από 11.208 ευρώ
To Opel Corsa Van αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα σχεδιαστικά μοντέλα της κατηγορίας των mini- Vanette ενώ ως πολύ καλή κρίνεται τόσο η οδική του συμπεριφορά όσο και οι μεταφορικές του δυνατότητες.
Το εσωτερικό του Opel Corsa Van κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις και διακρίνεται για την αίσθηση στιβαρότητας που αποπνέουν εξάλλου όλοι οι εκπρόσωποι της Γερμανικής εταιρείας.
Με την αφαίρεση της δεύτερης σειράς καθισμάτων και την αντικατάσταση των πίσω πλευρικών παραθύρων από μεταλλικές πλάκες, έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος φόρτωσης με μήκος 1.257 χλστ. και μέγιστο όγκο 1,0 κ.μ. Παράλληλα το ανώτατο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να υποστηρίξει το Γερμανικό ελαφρύ επαγγελματικό ανέρχεται στα 475 κιλά.
Η γκάμα των κινητήρων του Corsa Van περιλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1,2 λτ. που αποδίδει 80 ίππων και 110 Nm ροπής ενώ ο CDTI πετρελαιοκινητήρας των 1,3 λίτρων είναι ισχύος 75 ίππων με μέγιστη ροπή 170 Nm.

Peugeot 207 Enterprise

Κόστος από 12.810 ευρώ
Το Γαλλικό mini-vanette διακρίνεται για την εξαιρετική του οδική συμπεριφορά τόσο εντός της πόλης όσο και στους ανοικτούς αυτοκινητόδρομους ενώ ο κινητήρας των 1,4 λίτρων με τον οποίο εφοδιάζεται εγγυάται το περιορισμένο κόστος χρήσης χάρη την μικρή μέση κατανάλωση καυσίμου που εμφανίζει.
Ο αρκετά σπορτίφ για τα δεδομένα της κατηγορίας, εσωτερικός διάκοσμος του Peugeot 207 Enterprise προδιαθέτει ευχάριστα τους επιβάτες που θα ικανοποιηθούν απόλυτα από την άνεση που προσφέρουν τα –μεγάλων διαστάσεων- καθίσματα αλλά και το πλούσιο (έστω και προαιρετικά) πακέτο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.
Με μέγιστο μήκος του χώρου φόρτωσης που ανέρχεται στα 1.335 χλστ., το Γαλλικό μοντέλο δύναται να καλύψει χωρίς πρόβλημα τις απαιτήσεις μεταφοράς αντικειμένων με μέγιστο όγκο έως και 1 κ.μ. και βάρος άρος έως και 450 κιλών αντίστοιχα.
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε πως ο, χωρητικότητας 1.360 κ.εκ., βενζινοκινητήρα του Γαλλικού μοντέλου αποδίδει ισχύ 75 ίππων και ροπή 118 Nm και είναι σε θέση να προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις ακόμα και με πλήρες φορτίου χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η μέση κατανάλωση καυσίμου του.