Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Dacia Logan Van vs Opel Astra Van

5.481 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2009)

Ένας νεοσύστατος εκπρόσωπος στην κατηγορία των Mini-Vanette με κόστος από 10.115€ και ένας «παλιός» γνώριμος με τιμή από 13.718€, διεκδικούν μια θέση στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού, χάρη στις μεταφορικές τους δυνατότητες. Ο λόγος για τα Dacia Logan Van και Opel Astra Van.

Σύγχρονη και κομψή εμφάνιση

Σύγχρονο σχεδιαστικά και με προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, το Dacia Logan είναι σε θέση να υποστηρίξει δύο επιβάτες στο εσωτερικό του, παρέχοντας τους ένα πολύ καλό επίπεδο άνεσης, παρά τις περιορισμένες εξωτερικές του διαστάσεις.
Στην αντίπερα όχθη το βασισμένο στην στέισον- βάγκον έκδοση του γερμανικού μοντέλου, Αstra Van, διαφοροποιείται ελαφρώς από τον ανταγωνισμό του στα mini-vanette εξαιτίας κυρίως του μεγάλου χώρου φόρτωσης που προσφέρει, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η εξαιρετική ευελιξία του εντός της πόλης, ούτε η καλαίσθητη σχεδίαση του.

Το δυνατό «χαρτί» και των δύο

Ο χώρος φόρτωσης του Dacia Logan Van είναι ένα από τα πιο δυνατά του «χαρτιά» έναντι του ανταγωνισμού καθώς σε αυτόν μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα με μήκος έως και 1.950 εκ., βάρος έως και 800 κιλών ενώ ο μέγιστος όγκος του μπορεί να ανέλθει έως και στα 2.500 λτ.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον χώρο φόρτωσης του Astra Van, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο θετικά του χαρακτηριστικά, καθώς το μέγιστο μήκος του ορίζεται στα 1.796 χλστ. Ο μέγιστος όγκος των προϊόντων που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτόν ανέρχεται στα 2,0 κ.μ. και το ωφέλιμο βάρος τους στα 650 κιλά αντίστοιχα.

Ικανοποιητικές επιδόσεις- σχετική ποικιλία επιλογών

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το Dacia Logan Van προσφέρεται με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης και ένα πετρελαίου. Το πρώτο είναι χωρητικότητας 1,6 λτ. και αποδίδει ισχύ 90 ίππων και ροπή 128 Nm, ενώ το δεύτερο είναι χωρητικότητας 1,5 λίτρων με ισχύ 85 ίππων και μέγιστη ροπή 200 Nm.
Τέλος το Opel Astra Van εφοδιάζεται είτε με έναν βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με ισχύ 90 ίππων και ροπή 125 Nm, είτε με δύο πετρελαιοκινητήρες 1,7 και 1,9 λίτρων με ισχύ 100 ή 120 ίππων και μέγιστη ροπή 240 ή 280 Nm.